Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,91 zł , zmiana od tamtej pory: -0,41%

Re: Trochę spokoju

Jakie koszty prowadzenia konta o czym piszesz !!!??. Po wycofaniu z GPW akcje spółki będą figurować na dotychczasowym koncie rachunku indywidualnym klienta biura maklerskiego obok innych walorów. Nie jest to dodatkowa opłata. Koszt prowadzenia rachunku w biurze maklerskim jest taki sam jak dla innych spółek będących w obrocie i zależy od stawki wynegocjowanej lub ustalonej przez dom maklerski. Od lat mam podobną sytuację z wycofanymi akcjami Elektrimu. Ostatnio otrzymałem nawet dywidendę z Elekrimu , która bez problemu wpłynęła na mój rachunek w biurze maklerskim. Natomiast jeżeli chodzi o możliwość realizacji przez P. Michała opcji przymusowego wykupu akcji Synthosa , to nie ma takiej możliwości !!!. Po zakończeniu wezwania w rękach wzywającego jest obecnie łącznie z posiadanymi wcześniej akcjami 93.9 procent wszystkich akcji Synthosa , tak wyliczyłem z dostępnych publicznie informacji sądzę że się nie mylę , chyba że jest coś co mogłem przeoczyć. Artykuł 418 Kodeksu Spółek Handlowych jasno określa , że wzywający jest uprawniony do ogłoszenia przymusowego wykupu /po decyzji walnego zgromadzenia/ tylko w przypadku gdy jest posiadaczem co najmniej 95 procent wszystkich akcji. Co do scenariusza i perspektyw dotyczących akcjonariuszy którzy będą posiadaczami wycofanych z GPW akcji Synthosa to się zgadzam. Mam kilkaset tys. sztuk i śpię spokojnie. Pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SYNTHOS 0,00% 4,89 2018-01-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.