Jakie koszty prowadzenia konta o czym piszesz !!!??. Po wycofaniu z GPW akcje spółki będą figurować na dotychczasowym koncie rachunku indywidualnym klienta biura maklerskiego obok innych walorów. Nie jest to dodatkowa opłata. Koszt prowadzenia rachunku w biurze maklerskim jest taki sam jak dla innych spółek będących w obrocie i zależy od stawki wynegocjowanej lub ustalonej przez dom maklerski. Od lat mam podobną sytuację z wycofanymi akcjami Elektrimu. Ostatnio otrzymałem nawet dywidendę z Elekrimu , która bez problemu wpłynęła na mój rachunek w biurze maklerskim. Natomiast jeżeli chodzi o możliwość realizacji przez P. Michała opcji przymusowego wykupu akcji Synthosa , to nie ma takiej możliwości !!!. Po zakończeniu wezwania w rękach wzywającego jest obecnie łącznie z posiadanymi wcześniej akcjami 93.9 procent wszystkich akcji Synthosa , tak wyliczyłem z dostępnych publicznie informacji sądzę że się nie mylę , chyba że jest coś co mogłem przeoczyć. Artykuł 418 Kodeksu Spółek Handlowych jasno określa , że wzywający jest uprawniony do ogłoszenia przymusowego wykupu /po decyzji walnego zgromadzenia/ tylko w przypadku gdy jest posiadaczem co najmniej 95 procent wszystkich akcji. Co do scenariusza i perspektyw dotyczących akcjonariuszy którzy będą posiadaczami wycofanych z GPW akcji Synthosa to się zgadzam. Mam kilkaset tys. sztuk i śpię spokojnie. Pozdrawiam.