Dnia 2019-04-04 o godz. 15:22 ~fun napisał(a):
> Dnia 2019-04-04 o godz. 14:56 ~Aa napisał(a):
> > Na razie nie wydaje się ,żeby było więcej niż szesnaście - siedemnaście zł i to pod warunkiem ,że pierwszy i drugi kwartał będzie dobry .
> > Jeśli cały rok będzie ponadprzeciętny , to może dojdziemy do dwudziestu ?
> > Spółka jest mało płynna i trochę nieprzewidywalna ,ale może to się zmieni . Oczywiści poza płynnością ,ponieważ na naszej giełdzie jest głównie ze wglądów marketingowych i raczej nie ma co liczyć na większą liczbę realnych akcji w obrocie .
>
> O cenach nie będę się wypowiadał. Jak CDgierki mogą być wycenione na 22 mld zł (dzisiaj nawet korciło mnie by wejść na krótko po 219) przy raportowanym zysku 1 zł/akcję i braku możliwości wypłaty dywidendy? 1 kw może być rewelacyjny, wszystko im pasowało. Może nawet ponad 1 zł/akcję? Zobaczymy. Spółka jest superj przewidywalna,moze z wyjątkiem zabezpieczeń jak w 2013 r czy 2 kw 2018 gdy Szwedzi zabrali im ok 4mln euro.(zmienił się trend na rynku energii a połączenie pod Bałtykiem zamknęli do remontu i to na kilka m-cy).Płynność powinna maleć (trochę się dołożę:) Już co 3-ci insajder trzyma oszczędności w akcjach firmy w której pracuje.W raporcie było świetne zdanie.Oprócz (wymieniony Jonas i siedem innych osób) nikt nie ma akcji IRL( w centrali pracują 24 osoby jeśli dobrze pamiętam).:)
Po odcięciu dywidendy za 2017 r kurs spadł o połowę! W 2019 r też tak ma być? :)))(dobrze by było:)))
CD projekt to inna bajka /Tam jest 100% spekuły z całej GPW- spółka wyceniana na miliardy a warta może 30-50pln w porywach
Takie rzeczy to ja od 1990r tutaj widywałem(tzw hossa internetowa)