Ja powiem tak - dla mnie produkt okazal sie byc taki jak sie generalnie spodziewalem, sama premiera moglaby byc lepsza -> lokalizacja zdecydowanie mogla na dziez 0 byc bardziej dopracowana. Mechanika nie trafila w gusta pewnej nie do konca docelowej grupy - tego devs nie mogli do konca przewidziec, ale na bledy w animacji juz mogli.
Sprzedaz dla mnie tez przebiega zgodnie z oczekiwaniami i jeszcze spokojnie bedzie kontynuowac. Kazdy z uzytkownikow steam, ktory ma w swoim portfolio gry z gatunku turn-based strategy bedzie dostawal info o PD przez dluuugie miesiace, jak nie lata. XBOX i PS4 tez sie bedzie dlugo sprzedawac.
Cos czego JA nie przewidzialem, to to ze akcjonariusze generalnie mieli inne oczekiwania - peak graczy jak przy bazujacej na multi i szturm na sklep jak na papier toaletowy/swieze miesko za dawnych czasow... co daje bardzo wyrazny sygnal dla spolek notowanych na gieldzie -> ma byc szybko, tanio, prosto i byle jak i byle w z multi zeby sie szybko zaczelo, szybko zwrocilo, szybko skonczylo i kolejny bubelek. Moze jest w tym sens. Produkcje na powaznie lepiej zostawic dla nie notowanych spolek albo dla firm gotowych robic AAA.