Dnia 2016-08-29 o godz. 14:03 ~podpucha napisał(a):
> wiem jak działa tko na wyobraźnie leszcza a wasze pianie na forum o 50gr. tylko to potwierdza, że bedzie +1,2 gr. i zwała lub w najlepszym przypadku kiszonka.
> tak jak na topmedice piali kilka dni temu o 50 gr.
Nie znam tematu topmedica więc się nie wypowiem w tym temacie ale nwr ma solidne podstawy fundamentalne w postaci cen koksu aby wystrzelić. Gdy cena nwr była w granicach 2-4 gr to cena koksu w granicach 92-97 $ i była to granica opłacalności, teraz benchmark koksu na wrzesień jest 135 więc tylko osoba która ma w interesie naganianie na spadek może tak mówić jak powyżej.
Cena nwr dziś gdyby nie zawieszenie obrotem akcji wyglądała by inaczej, porównaj sobie zachowanie jsw od maja, czyli od momentu kiedy nwr zostało zawieszone.
Nie twierdzę, że miesiąc po odwieszeniu będzie 50gr ale też nie zaprzeczam :) mając na uwadze korelację cen NWR z cenami koksu - dla czujących się niepewnie w tej kwestii radzę porównać sobie ceny koksu w momencie gdy nwr miała np. 36 gr. Dla uściślenia oczywiście ta korelacja (np. w tym roku) nie musi zajść ale jak dla mnie jest to solidna podstawa fundamentalna.
Dla mnie dużo bardziej miałkim argumentem jest pisanie o pianiu i podawanie jako przykład spółki, która ani branżowo nie jest związana, ani wielkością nie przypomina nwr etc
Kończąc swój przydługawy wywód, wypowiem się w temacie, a mianowicie z różnych powodów mogły zniknąć tko, bardzo prawdopodobne wydaje mi się to że po co trzymać zamrożoną kasę jak nie wiadomo kiedy odwieszą notowania, kasa w tym czasie może zarobić na większy zakup np. Pytanie aktualne w tym momencie: czy w ogóle odwieszą notowania a jak już to kiedy? Bo jak w innym wątku ktoś słusznie napisał główni akcjonariusze mogą ustalić między sobą, że lepiej zrobić wezwanie na zakup akcji po 3 gr i wycofać nwr z giełdy i całość pianki samemu spić....
pozdrawiam myślących inaczej :)