Wydawali pieniadze na glupoty ostatnio zamiast na uczciwe produkty z dobra specyfikacja (patrz seria infinity), targi w las vegas itp. ktore oprocz kosztow zadnego wymiernego skutku nie przyniosly i zgnoili tym zysk w 1q2015, w 4q2014 odpisali pare baniek na wydaje mi sie ostatniego paskudnego babola z przeszlosci. Lekcje z infinity jednak wyciagneli... axe lte ma swietny start jesli idzie o sprzedaz i wydaje mi sie dlugi cykl zycia produktu przed soba axe 3g - beda musieli zejsc na okolice 749 i tez pojdzie jak swieze buly. Hammer 2 ma dobry start. Wszystko bez drogiej, nieefektywnej w tym segmencie rynku kapanii, zaoszczedzona kase niech wydadza na wprowadzenie modelu ze specyfikacja jak axe lte, tylko w standardowej obudowie i z porzadna wymienna bateria... oraz aktualizacje axe do andka 5.1.1. Te dwie inwestycje szybko sie zwroca i beda najlepsza reklama :P. Wydaje sie mimo wszystko, ze drugi kwartal moze zaskoczyc na plus (po kursie widac, ze rynek oczekuje dalszego silnego oslabienia wyniku netto rdr), a wszystko zalezy od tego po ile brali infinity od chinola (wydaje mi sie biorac pod uwage specyfikacje, ze mogla to byc bardzo rozsadna, dajaca dobra marze kwota - nawet przy cenie z biedry). Bezsensowne wydatki na maketing tego modelu obciazyly pierwszy kwartal. Od 2q calkiem dobrze sobie radza wyprzedajac koncowki serii przez allegro - dobry ruch, brawo. Tak czy siak 2 sesje i w poniedzialek karty beda na stole, wydaje sie jednak, ze najciekawsza talia zostala w tym roku na q3 i q4.