Witam !!!!
Poziom wyceny 69,99 na dzień obecny bez impulsu z zewnątrz był jak najbardziej absurdalny na teraz ,prawdę mówiąc zakładałem ten spekulacyjny wariant .
I dlatego doszliśmy do bieżącej wyceny , dalej nie pozwolą ....40 pln zakup pakietowy
Generalnie to ciekawe rozwiązanie puścić wysoko , uwalić z 20-30 % , ci co kupili na górce zostają i czekają ( nie realizujesz straty ) a wycena 47 pln w której kurs konsolidował przez 9 miesięcy w roku 2013 już niebawem 6 pażdziernik ---- i tu jest ciekawie ...
W/K spółki większa niż przed rokiem , kurs zbliżony a perspektywy zysku zgoła inne , osobiście nie lubię spekulacji , dla mnie liczy się spokojny zysk roczny spółki i wzrost wartości firmy ...
Lecz od momentu pojawienia się Trigona w akcjonariacie sytuacja się zmieniła .....
generalnie to nie mamy bladego pojęcia ile firma zarobi w 3Q i możemy tylko spekulować , moje drugie ja podpowiada mi kurs 80-85 z końcem roku i obsuwkę z 1Q roku 2015 tak dla zdrowotności ,by sukcesywnie dobijać do wyceny MDG , który sprytnie został wyniesiony do maksimów 330 pln i teraz chodzi po około 200 pln za walor ...
Moim zdaniem Onico musi mieć W/K około 20-25 mln wtedy taki scenariusz jest możliwy ----- to są oczywiście moje subiektywne odczucia .....
Trzeba również pamiętać że Onico to naprawdę młoda spółka że tak powiem na dorobku ..........Tutaj musi być zysk rok w rok 8-10 mln i D na poziomie 20-30 % rocznie i jest gicio ------ tyle teoria
Pozdrawiam