Dnia 2025-10-31 o godz. 18:28 ~Znany napisał(a):
> Jesteś jedynym obiektywnym gościem tutaj. Na trzeźwo oceniasz sytuację - bez różowych okularów.
> > Będziesz kupował po 12 zł czy czekasz na niższe poziomy związane z ewentualną emisją akcji ( 7zł-8 zł ).
> > Pozdrawiam.
Jestem na forum PKP Cargo z sentymentu bo zaczynałem praktycznie sam z Krzys91 a wpisy były tu rzadkie. Przeżywałem prezesów z PIS, p.o. już nowego rozdania, z czasem przyczlapała się Semailowa z która nie jedną "wojnę" na Rafako doznałem...
Lubię kolej, jak jest okazja korzystam i polecam i nasze staje się dobra ze swoją infrastrukturą..
Jestem akcjonariusze choć praktycznie udział jest ..tak jakbym nabył akcję Petrolinest na pamiątkę albo PKM Prokom Software co było swego czasu w dobrym tonie.
Od tyłu
Emisja akcji jest pewną opcją, a 12 zł to raczej Twoje oczekiwania...Na 13,70 miesięcznym jest linia wsparcia..
Nie , nie kolego! nikt nie traktuje tego poważnie, jak "psy-chopata" widzę tylko swoją drogę ratunku dla PKP Cargo , brutalne wyrwanie PKP SA wpływu, bez dyskusji z nimi i powrót PKP Cargo do bezpożredniej kontroli tak jak dominacja w 2012r przez SP zarządzany przez MAP. MAP kieruje dziś Pan Balczun po politologii pochodzący z Elbląga i na pewno nie wywiało go wtedy że w środku miasta była kiedyś duża fabryka cygar że musiał trafić do Katowic a podróż z EL do SK to wyprawa kiedyś była i może zakochał sią w kolejnictwie choć mógł zwyczajowo iść na UG i chyba wydział miał na Polankach, Jego sprawa. nieważne...
Ost. media tj Pudelek informował o jakiś interwencjach u niego i traktuje że po okresie jak był szefem w PKP Cargo jak SP dominował a nie PKP SA i przechodząc do RN PLL LOT do RN a akt. Prezes PP ten "Francuz" był w Zarządzie chce on pozostawić po sobie solidane wrażenie jako człowiek i jako mendadzer. K13G to nie moja bajka ale nie krytykuje w czambuł jak homo sovieticus zbiorowo.
tak długo jak PKP Cargo nie dogada się z wierzycielami nie ma mowy o zmianie z mej strony tj angażowania się w akcje. Każdy kto czyta sobie me wpisy z pewnością postrzega nie tylko gadanie o konieczności emisji akcji i jestem wręcz ojcem tej idei ku nerwowości innych ale traktuje wierzycieli jako ciężar więc nie akcpetuję propozycji układowych jakie są na stole patrząc ich oczyma że oni żadnych gwarancji na ową dekadę nie mają a czas stracą, więc otwarcie w swej teorii daję im substytut pieniędzy w postaci emisji co PKP Cargo nic nie kosztuje a GPW to bankormat niech sobie wypłacą albo będą akcjonriszami więc z kapitału obcego na własny a podmioty państwowe umowią się z MAP na wykup a sam MAP winien w ramach kapitału docelowego dorzucić prawdziwy cash na jakieś obligacje zamienne na akcje by to był bezpiecznik przed wrogim przejęciem...Zarządca Sądowy i chyba Zarząd gotowi są na jakąś wojnę XXX letnia i układ na dekady i co wy myślicie że nadzór nad wykonaniem układu kto by miał sprawować, przecież to emerytura dla tej kobitki z Wrocławia...żarty sobie robiie?
Krótko: nie czekam na żaden przedział cenowy, nie naciskam przycisku ani zielonego ani czerwonego (ha ha może to bomba atomowa wtedy wystartuje) ani nie akcpetuję propozycji układowych.
@Znany
sorki że tak wprot, nie jestem sępem
https://i.ibb.co/PZFwQ8WT/PLAKAT-CZEKAM-AZ-PAN-ZDECHNIE-A3-ANDRZEJ-MLECZKO.jpgwidzę nawet szanse podboju jak konkurencja wybrała jakiegoś menadzera co ich rozczaruje a osobę ost. zwolnioną widzę w RN ...
Poza sprawami co setki razy były poruszane, widzę firmy i firemki a w każdej tłuste koty, o ile PKP Cargo International można zaakcptować jako postczeski złom jakiegoś prywaciarza co via Beneluks im wepchnął udziały to uproszczenie struktura leży odłogiem. generuje koszty jak generowało bo czy by taki Cargotabor upadało jakby tego nie było? Nie, mamusia PKP Cargo kasy nie oddała to wpadli w sanację....
Niech uporządkują sprawę z wierzycielami