Cześć,
Niestety raczej nie odpuszczą. Dodatkowo faktycznie - jeśli brać pod uwagę historię to obecność Lucjusza i jego przybocznego "wariata" jest praktycznie równoznaczna ze zjazdem. Dla mnie osobiście bardzo niekorzystny scenariusz - ale cóż poradzić? Biorę również pod uwagę, że Ci "panowie" nie są tutaj jedynymi graczami i czasami zdarza się (tak jak np. było na PKP Cargo), że ktoś im krzyżuje szyki i podbija kurs do góry.
Tutaj jednak obroty i ilość akcji możliwych do pożyczenia oraz ich koszt jest tak śmieszny, że dysponując kilkoma milionami złotych mogą sobie robić z kursem co chcą. I tak właśnie robią. Po prostu sobie rolują jak potrzeba, i skutecznie już od dwóch lat ładują Nas wszystkich w butelkę, skutecznie obniżając kurs spółki i zarabiając na tym krocie - Naszym kosztem.
Nie wiem czy są tu jakieś realne perspektywy na wzrosty - jak do tej pory to niezależnie od ESPI mafia trzyma kurs za pysk.
Nawet nie chce mi się wspominać ilu ludzi z tego forum jest ugotowanych przez tych panów. Bełkotu Lucjusza faktycznie już nawet czytać się nie da. Zero sensu - jedna wielka manipulacja.
Myślę, że tylko dobre wyniki finansowe i konkretne decyzje polityczne są tutaj w stanie wywrócić stolik i sprawić, że ulica zrobi tutaj popyt- czy tak się stanie, czas pokaże. Na razie od ponad dwóch lat jest zjazd. Nie zanosi się na zwrot.
Pozdrawiam,