Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: sygnał K się coraz bardziej potwierdza

Kubeł zimnej wody na głowę,

Nikt się nie będzie zabijał o akcje. W zeszłym roku było 2 gr dywidendy i nie było jakichś szalonych wzrostów.

1. Spółka jest notowana na NC - co zniechęca wielu potencjalnych inwestorów/spekulantów,
2. Jakby nie było jest mała płynność (FF na poziomie niespełna 10%) - powyżej 30% być może by zachęciło grubszych.
3. Strach przed małą spółką.
4. Wysoka stopa zwrotu z dywidendy jest traktowana jako normalna normalność za większe ryzyko.

Tak masz rację... jeśli teraz ktoś wpakuje tu sporo kasy a spółka dalej będzie się rozwijać w takim tempie jak teraz to za 3-5 lat będzie WIELKIM WYGRANYM a jeśli coś będzie nie tak to co wtedy?. Pytanie:
-ile osób podejmie teraz takie ryzyko ? (1-2 osoby to wszystko, tak mi się wydaje).

Gdyby oprócz mnie jeszcze 5-6 osób podjęło takie ryzyko to nie było by akcji na sprzedaż.
Obserwuję tą spółę od debiutu, mam swoje przemyślenia i wpakowałem tu troszkę kasy. Jak na razie nie mogę narzekać bo dywidenda mi wszystko wynagradza a na kurs patrzę jedynie pod kątem byle było taniej to być może jeszcze doładuję do worka.
Jeśli chodzi o rozwój spółki - jest ok

Nie potrzeba tutaj naganiać na kupowanie (zazwyczaj działa to odwrotnie). Każdy ma swój rozum i swoje pieniądze.
Tu spółka rozwija się, płaci dywidendę, stopa zwrotu zarąbista a jednak (na razie) nie ma wielu chętnych. Być może to się kiedyś zmieni.
pozdr

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
XPLUS 0,00% 2,80 2025-10-31 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.