Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,02 zł , zmiana od tamtej pory: 8,57%

Re: Święty Mikołaj

Pierwsza sprawa jak wy sobie wyobrażajcie tego kogoś tajemniczego który skupuje dla Orlenu? Kto się z nim dogadał ? Kto i z jakich funduszy wyrówna cenę , jak to zrobią żeby następcy polityczni się o tym nie dowiedzieli ? Z drugiej kieszeni marynarki Orlenu wezmą i zapłacą po prostu komuś łapówkę ? A może wezmą utarg dzienny ze stacji w Wądrożu wielkim ? Trochę sobie to wszystko wyobrażacie jak przeciętny Polak co wszędzie widzi szwindel . Wszędzie ! Kto będzie ryzykował ? Kto zagwarantuje że to nie wyjdzie ktoś tego nie wykorzysta . Jaka indywidualna korzyść będzie miał ktoś kto zorganizuje z Orlenu ? Czy zrobi to z oddania dla Orlenu ??? Za dużo bujacie z tymi podejrzeniami . Obroty ? Oczywiście że takie będę nie doszukujcie się nie wiadomo czego ja sam kupiłem trochę jeszce przy 18.86 jako spekulacja pod okres do 17 grudnia . Jakie miałem ryzyko ? Żadne bo to co ponad miarę kupiłem do 17 opchne na rynku za więcej albo w tej samej cenie i koniec . Wiecie ile jest spekulantów około wezwań zaproszeń ? Jakie jest ryzyko ? Jaki jest stosunek 18.86 do 19 do potencjału podniesienia ceny , choćby to było mało prawdopodobne . Zobaczycie i jestem tego pewien to wszystko co się teraz kupuje to spekulacja , zaraz piątek i poniedziałek jak nic się nie stanie będą to wywalać i cena wróci do 18.86 . A we wtorek jak już nie będzie podłogi i bezpiecznego wyjścia po 18.87 dla Orlenu to tu zobaczycie 18.5 spokojnie . Tyle filozofii tutaj z tą ceną a to takie standardowe przyłączenie się do bezpiecznej zabawy kilku spekulantów .

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGA 0,00% 20,25 2026-02-10 09:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.