Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  173,10 zł , zmiana od tamtej pory: 8,61%

Re: Super Cykl Surowcowy

Za czasów PGNIG pisałem, że jeśli ktoś kupił akcje tej spółki za 2,50 to wnukom będzie opowiadał jaki wyśmienity zrobił interes. Wątek miał zerowe zainteresowanie. A za parę dni dość aktywny forumowicz obwieścił, że sprzedał PGNIG z 30% zyskiem (po cenie około 3,30 - 3,50 o ile dobrze pamiętam). W pierwszej fali kurs doszedł do ponad 5,00 a potem jeszcze z 50% wyżej i tylko Obajtek przejmując firmę za frajer przeszkodził dalszym wzrostom. Czy aby teraz nie mamy deja vu na KGHM ? Też nie wytrzymałem i sprzedałem ok. 40% akcji KGHM i czekam na korektę. Coś mi się zdaje, że jest nas tu więcej, a więc głęboka korekta może być (aktualnie oczywista) mocno wątpliwa.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KGHM -0,95% 188,00 2025-10-10 17:04:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.