Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Stefciu tak se myślę...

Trochę mi zajęło zanim zrozumiałem jego strategię. Działa to tak. Skupuje mało płynną spółkę. O dobrych fundamentach. Po czym informuje na forum. Niby, że pod płaszczykiem czy dobrze wybrał. Następnie nawet niewielki ruch chętnych którym spodobała się spółka powoduje wywindowanie kursu, bo płynność jest niewielka i ciężko skupić bez podniesienia kursu. A kiedy urośnie wywala akcje i idzie dalej. Moim skromnym zdaniem tak to działa. Czy to jest moralne. Moim zdaniem nie. Mógł spokojnie wyjść bez zwalania kursu. Tutaj są chętni do odebrania tylko nie skupują w tak dużych pakietach na raz. Ja nie jestem taki pewien czy on juz od 2 zeta nie wywalał. Jego sprawa. Nie mam do niego pretensji ale zanim zaczną tam prawić komuś kazania o moralności sami powinni się nad tym najpierw zastanowić.
W każdym razie ja jeśli będę wychodził to postaram się zrobić to tak żeby nie było widać i nikomu za bardzo nie zaszkodzić. Albo jak będzie ktoś chętny to umówię się na odbiór pakietu.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IQMEDICA -10,81% 0,66 2012-07-04 16:13:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.