tez taki wniosek mi sie nasuwa, zamiast kolejnych inwestycji skracaja biznes. Gdyby chcieli bardziejh zaistniec to kolejne centra logistyczne nie tylko w polsce bylby w budowie i mieliby juz wlasna "serwerwnie" do obslugi sowjego biznesu i by jeszcze ja wynajmowali innym firmna a tu dywidenda i brak inwestycji. obecne poszerzenie asortymentu praktycznie "bezkosztowo" wiec cos jest na rzeczy. Nic tylko dodac ze Allegro musi zwiekszyc inwestycje jesli chce dotrzymac kroku amazonowi ktory oficjalnie w polsce jeszcze nie jest ale juz udostepnia jezki polski przy zakupach wiec generalnie testuja sytstem przed "inwazja". Wczesniej ktos plote puscil juz ze niby TiM negocjopwal z amazonem ale to wydaje mi sie tylko plotka byla, zreszta chyba wyczytna gdzies tu na bankierze. W kazdym razie gdyby tak bylo, i gdyby czyscili sie przed przejeciem to bedzie mozna jeszcze na akcjach TiMu dobrze zarobic. Mam zostawiony nieduzy pakiet sentymentalny wiec jeszcze chwile poczekam.
Na marginesie :) dodam ze przeciwko temu hipotetycznemu przejsciu :) przemawia co... EMISJA :) ale cale forum to burza mozgow i bardziej sugerowalbym sie wynikami i planami spolki niz plotuchami tutaj