Wspólczynnik z czasem spada, dla wiekszości gier (a po jakms czsie znowu może rosnąć) , ponadto ten 70 to było brutto i to dla wszystkich komentarzy.
Po ustaleniu szacunkowej liczby sprzedanych kopii: 23.350 , w momencie info o zwrocie połowy nakładów, wychodził mi wspólczynnik 51,4. Z kolei z komentarzy (ale licząc tylko te ze Steam) i moich szacunków sprzedaży. wychodzi mi obecnie jakieś 55, moze trochę więcej.
Procent dla BKD za PS per analogiam z procentem dla MMS za Succubusa, po sprzedaży 37000 kopii.
Dlaczego wolę liczyć tylko komentarze tylko Steam? Bo tak jest bezpieczniej i pewniej. Spoza Steam mogą być gry z dziwnych źróeł i za dziwne ceny, np na Allegro można kupic Prisona za 22 zł (i toi z normalnego konta Sprzedawcy, a nie jakiegoś podejrzanego) , pod warunkiem, że sie zainstaluje go na nowym koncie założonym na Steam. :O
Nalezy pamiętac, że to są dane (wspólczynniki i kopie) NETTO, a więc po odjęciu szacunlkowych zwrotów (10%).
Rzecz jasna, jeśli coś źle dobrałem i sie kropnąłem plus np zwroty byłyby większe niż 10%, to te dane moga nie być precyzyjne. No , ale czegoś trzeba się chwycić. :>