Dnia 2017-06-07 o godz. 10:28 ~prezio napisał(a):
> Jest już chętny do zakupu 49% akcji JHM . Pozostaje do dogadania kwestia ceny. Mirbud chce okolice ceny księgowej , natomiast potencjalny inwestor daje 3.00 zł. Przy jakiej cenie dojdą do porozumienia ? Zobaczymy i jak długo to potrwa ? Przydałby się jeszcze jeden chętny to poszłoby szybciej i cena byłaby zapewne wyższa.
Drogi Preziu!
Spore ryzyko podejmujesz pisząc takie posty.
Co prawda o możliwości takiego rozwoju wypadków ja pisałem już dawno i tu i na forum Parkietu (były to hipotezy i gdybania!), ale to co Ty robisz to w/g mojej oceny ewidentne łamanie prawa.
Bo jeśli to wymyśliłeś to jest to pogłoska, czyli niedozwolona próba manipulacji instrumentem finansowym.
Karana! Do 200.000 zł lub do dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej lub jedno i drugie razem!
A jeśli jest prawdą, to jest to niedozwolone ujawnienie informacji poufnej - karze podlegasz więc Ty i osoba, która Ci ujawniła taką informację!
Dziwię się, że Moderator Ci tego nie usunął.... przykład naruszenia "Ustawy o Obrocie" modelowy.
No ale cóż... poziom moderacji na Bankierze jest jaki jest - oni ścigają tylko drobne głupoty... np. "dupa" nie można napisać - chociaż nie wiem dlaczego, bo słowo ze słownika i do tego każdy ją ma!
Pozdrawiam