Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Sprzedalem dziś wszystko.....

Zgadzam się z Tobą Marco. Mi też od razu śmierdział leszczyną. Choć właściwie nazwać go leszczem to tak jak by skomplementować. Zgrywał okonia a zwykły jazgarz z niego... Cały dzień siedział przed monitorem i jarał się tym, że kurs spadł o 0,3 a nie o 0,2. Non stop tematy ("coś optymistycznego", "coś pesymistycznego"), codziennie... Zgrywał wnuczka Warrena Buffeta a ostatecznie sam się skompromitował... Nikt mu nawet nie musiał w tym pomagać. Co do tych wypowiedzi Wijaty, to ja przeczytałem je dopiero dzisiaj, przed chwilą. Przeczytałem dokładnie trzy razy i nie widze tam nic niepokojącego, a tymbardziej "panicznego". Jest to info neutralne, z lekkim zabarwieniem negatywnym. Każdy kto nie jest jazgarzem wie, że w tej branży kwartał II i III są przepełnione marazmem. Taki urok branży... Wszyscy chcielibyśmy by każdy kwartał był taki jak IV, ale to nie możliwe. Upał ? Lato jest co roku, a upalne lato statystycznie co dwa lata i jakoś Graal zawsze w tym czasie funkcjonował. Katastrofa smoleńska ? No bez jaj. Konia z rzędem temu kto udowodni wpływ katastrowy pod Smoleńskiem na handel detaliczny lub konsumpcję ryb. Śmiech... Waluty były trochę gorsze niż we wcześniejszym kwartale, ale też tylko trochę. Warunki makro dla Graala były i są takie jakich można się było spodziewać. Tu nie dzieje się nic złego. Ważniejsze jest to co dzieje się w spółce, czy trzyma koszty w ryzach i chce się rozwijać. Jeśli tu wszystko jest OK, to o resztę (może poza walutami) nie ma się co martwić. I widać, że inwstorzy to rozumieją. Wystarczy spojżeć na kurs i obroty. Wypowiedzi Wijaty ukazały się 18.08. Kurs zamknięcia z poprzedniego dnia wyniósł 16,02 zł. Dziś zamknął się po 16,07 a więc praktycznie na zero, a nawet na małym plusie. WIG w tym czasie spadł o 1 procent. A więc pomimo tego i tak jesteśmy lepsi od szerokiego rynku. Gdyby jazgarz nie wychodził ze swym pakietem pewnie zanotowalibyśmy nawet wzrost. Z resztą obrót w te trzy dni wyniósł 16.000 szt, z czego 6.500 szt jazgarza (a wiec ponad 1/3). Gdyby nie jego akcje średni dzienny obrót z tych trzech dni wyniósł by nieco ponad 3.000 szt, czyli był śmieszny. Z resztą jazgarz był zdaje się jedyną osobą, która wyszła bo reszta tego śmiesznego handlu to była zwykła wymiana, jak codzień... Tak czy siak mamy do ciebie prośbę i myślę, że wszyscy tutaj się do niej przyłączą: NIE WRACAJ TU ! A jakby ci przyszło do głowy jednak wrócić to proszę nie ujawniaj się i nie "racz" nas swoimi codziennymi "topikami", bo z poważnego akcjonariatu z lekka przedszkole tu zrobiłeś na forum. Tu poważni ludzie chcą zarobić poważne pieniądze. Ty chciałeś za dużo i za szybko.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.