Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,71 zł , zmiana od tamtej pory: 23,98%

Re: Spółka planuje zatrudnić pracowników

Dnia 2024-07-07 o godz. 17:13 ~Fakt napisał(a):
> Mnie zastanawia dlaczego Spółka nie publikuje ESPI o zawartych kontraktach, które są zawierane co wynika z osiągniętych przychodów.

Formalnie nie muszą tego robić, gdyż te kontrakty zapewne nie przekraczają jakiegoś tam % przychodów spółki zatem nie są traktowane jako istotne. Natomiast jeśli zależałoby im na kursie akcji, to wtedy pojawiały by się ESPI.

W sumie trudno powiedzieć, dlaczego oprócz pewnych informacji w raportach kwartalnych nie ma nic dodatkowego w postaci ESPI z informacjami, co się dzieje (dobrego) w Spółce.

Na razie wiemy, że restrukturyzacja jest (już jakiś czas temu) zakończona no i że spółka zaczyna lepiej prosperować.
Nowe akcje dla dłużników poszły po cenach blisko 6 zł / sztukę. No ale sam ten fakt jeszcze niczego nie oznacza.
No i oczywiście znamy te informacje o nowych pracownikach w kontekście planowanych inwestycji.
Przy czym "planowane" słowo klucz. Oby nie było podobnie, jak z linią technologiczną z Hiszpanii...

Czekamy, czekamy... już się przyzwyczailiśmy :-)
Ja tam mam jakąś nadzieję. Wiadomo - nadzieja umiera ostatnia :-)
No ale drobny pakiet akcji sobie dokupiłem po przywróceniu notowań.
Akurat uważam, że jeśli spółka powstanie na nogi, to obecna cena jest śmiesznie niska.
Każdy niech robi, co uważa. Tylko ostrożnie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IDH 0,95% 2,12 2025-09-11 09:31:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.