Dnia 2024-07-07 o godz. 17:13 ~Fakt napisał(a):
> Mnie zastanawia dlaczego Spółka nie publikuje ESPI o zawartych kontraktach, które są zawierane co wynika z osiągniętych przychodów.
Formalnie nie muszą tego robić, gdyż te kontrakty zapewne nie przekraczają jakiegoś tam % przychodów spółki zatem nie są traktowane jako istotne. Natomiast jeśli zależałoby im na kursie akcji, to wtedy pojawiały by się ESPI.
W sumie trudno powiedzieć, dlaczego oprócz pewnych informacji w raportach kwartalnych nie ma nic dodatkowego w postaci ESPI z informacjami, co się dzieje (dobrego) w Spółce.
Na razie wiemy, że restrukturyzacja jest (już jakiś czas temu) zakończona no i że spółka zaczyna lepiej prosperować.
Nowe akcje dla dłużników poszły po cenach blisko 6 zł / sztukę. No ale sam ten fakt jeszcze niczego nie oznacza.
No i oczywiście znamy te informacje o nowych pracownikach w kontekście planowanych inwestycji.
Przy czym "planowane" słowo klucz. Oby nie było podobnie, jak z linią technologiczną z Hiszpanii...
Czekamy, czekamy... już się przyzwyczailiśmy :-)
Ja tam mam jakąś nadzieję. Wiadomo - nadzieja umiera ostatnia :-)
No ale drobny pakiet akcji sobie dokupiłem po przywróceniu notowań.
Akurat uważam, że jeśli spółka powstanie na nogi, to obecna cena jest śmiesznie niska.
Każdy niech robi, co uważa. Tylko ostrożnie.