Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,90 zł , zmiana od tamtej pory: -90,34%

Re: SPÓŁKA DLA CIRPIWYCH

Myślę, że puściłeś zbyt abstrakcyjną i zbyt daleko idącą wodzę fantazji co do mojej osoby. Nie napisałem, że facet ma rację, lecz, że jego wywód jest pozornie logiczny. Tylko, że on w tym wywodzie zakamuflował swój podstępny cel, mający służyć zdołowaniu kursu. Nie pierwszy raz czytam jego wywody, więc nieco już poznałem jego intencje zawarte pod kilkoma nickami piszącymi zawsze na to samo prospadkowe kopyto. I tylko pozostaje dla mnie zagadką w jakim z dwóch celów on to czyni? Czy interesuje go wyłącznie spekuła, gdzie zniżka potęguje obrót, a to woda na młyn spekulanta, czy też kieruje nim podkupywanie papierów, do czego też zachęca zniżka? Tak czy siak, nie czyni swej profesji w ciszy, lecz głośno fermentuje/dyskredytuje poprzez to forum. Moje podejrzenie bardziej przechyla się ku spekule, ale to już inna bajka i bez znaczenia.
Mylisz się co do mnie...mam te akcje, nie jestem w średnim układzie na nich stratny (daleko mi do tego), dokupywałem je również na  spadkach i nie zamierzam z nich wychodzić, bo tak jak pisałem niejednokrotnie, dla mnie to inwestycja. Nie kupowałem ich w celach szybkiego zarobku i nie za "ostatni grosz", jak wielu chyba to uczyniło będąc przekonanymi o rychłym starcie rakiety na planetę "bogactwo".
Zwracam ci uwagę, że jednak pośrednio wróciłeś, czytając wpisy i dokonując własnego. Po swych przejściach z akcjami Moonlita, postępujesz wbrew zawartej we wpisie logice.
Są bardzo istotne kwestie o których on nie wspomina i o których ty zapominasz. Te kwestie nakazują mi się trzymać tej inwestycji, wbrew cwano przez niego podanym pozorom. Umyka nam w tych forumowych rozważaniach, że Moonlit to renomowana spółka gamingowa profesjonalnie i z zaangażowaniem podchodząca do swej marki. W gamingu zajmują się dodatkowo rozwojem naukowym. To nie jacyś chłopcy zapaleńcy, którym się niespodziewanie zwidziało, że chcieli by zacząć robić gierki. Oni byli tacy w kwestii prowadzenia firmy, ale jakiś czas temu M. Kowalówka postawił ich do pionu i od tego czasu już rozsądnie prowadzą swą firmę. Tak więc kluczowe tu są marka i renoma. Wypuścili grę i na głowie stają by zapewnić dla niej adekwatne do potrzeb wsparcie. Pojawia się tu również marka i renoma wydawcy, który postanowił w związku z Model Builderem wejść z nimi w kooperatywę. Jak czytam tu rozważania o zwrocie tego co zainwestowali, to logika mi nasuwa bezmyślność lub podstępne intencje, tak piszących. Śmiem twierdzić, że wydawca z marką i renomą nie wszedłby w  taki układ, gdyby nie widział w tym zespole marki i renomy, i gdyby było duże ryzyko, że inwestycja im się co najmniej zwróci, bo to byłaby w zasadzie działalność charytatywna z ich strony wobec Moonlita. Śmiem twierdzić, że weszli z przekonaniem długodystansowego nienajgorszego zarobku i posiadania w portfolio współpracy z tak renomowanym zespołem jak Moonlit, przy perełce gamingu w postaci Model Buildera. Cóż, strzelanki i wyżynarki najlepiej się sprzedają, ale na mój gust, nie są to perły gamingu. W mojej ocenie, Moonlit robi rozrywkę na bardzo dobrym poziomie rozwojowym umysłu i osobowości, etycznym, jakościowym i w sensie pomysłu. W mojej ocenie Dog Trainer będzie kontynuacją tej linii, a o jego sfinansowanie nie martwiłbym się przesadnie.
Jest tu jeszcze ponadto kwestia pokaźnych inwestycji finansowych w Moonlit majętnych inwestorów, którzy nie są głupcami, bo głupcy, niewytrwali, słabeusze i tradycyjnie słabo zorientowani, nie dochodzą do takich środków finansowych, nie mówiąc już o umiejętności ich pomnażania. Abstrahuję już od kwestii potencjalnej wartości pakietów ludzi Zarządu, członków zespołu... Myślę, że szalenie im zależy by ich pakiety miały namacalną, a nie papierową wartość.
Każdy postępuje wg własnego uznania i możliwości finansowych. To są moje pieniądze, moja inwestycja pokierowana moją logiką/dedukcją.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOONLIT -1,00% 0,20 2026-02-03 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.