Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,10 zł , zmiana od tamtej pory: 21,99%

Re: Spojrzenie po wynikach - na spokojnie

Dzięki za przyznanie mi racji
Wszedłem na spółkę ok 1 mają bo był któregoś dnia wzrost ceny o prawie 20 procent.Chcialem się dowiedzieć co to za spółka i co spowodowało taki sukces
Im dłużej o Nwai czytałem tym bardziej włosy stawały mi dęba, zastanawiałem się jak spółka o znikomych obrotach i malutenkich zyskach może mieć taką cenę.Cena ta nie była realną wyceną spółki tylko była osiągnięta poprzez naganianie przez kilka osób,Kurs przy tak małych obrotach bardzo łatwo wybić do góry lub zbić na dół.Gdybym był zainteresowany zbiciem ceny to zainwestowanie ok 200-500 tys złotych doprowadziłyby do ceny poniżej 10 zł ale moja obecność tutaj nie miała na celu zbicia ceny i zakupu akcji po niższych cenach tylko ....uprzedzeniu że początkujący muszą uważać przy zakupie akcji bo cena jest za wysoka a na dodatek zakup akcji wiąże się z tym że przy tak małym popycie zostanie się z akcjami na długi czas lub ogromną stratą przy szybkiej sprzedaży
Za dużo było tu pisania o perełce o okazyjnej cenie itd.
Nigdy nie kupuję spółki która nie ma ok 1 mln obrotu dziennie i nie trzymam spółki która przynosi stratę w przeciągu 3 miesięcy.Nieraz wolę sprzedać że stratą i uwolnić kasę na zakup innych spółek lub kryptowalut.
Pisałem wiele razy że spółka w której pracuje 40 osób nie może mieć tak małego zysku,była to czerwona lampka po przeczytaniu wyników za 1 kwartał Drugi kwartał to już raczej klęska Za dużo tutaj czarowania przez zarząd i pana prezesa a za mało roboty.Może mi ktoś powiedzieć co robi 40 osób każdego dnia,w tym 8 osób zarządu
Macie 3,5 mln zł kosztów w pół roku czyli będzie przynajmniej 7 mln za cały rok.To niesamowite koszty jak na taką spółeczkę
Zarząd do roboty lub do redukcji
Uważam że jak spółka nie zarabia to zarząd nie powinien dostawać pensji dopingowało by to do lepszej ,wydajnej pracy a nie jak na CDProjekt akcje spadły o 70 procent a zarząd wypłacił sobie milionowe pensje
Proste nie zarabiasz nie dostajesz kasy
A dywidenda 3 zł na 11 lat to nie tłusta dywidenda na OPTeam wypłacili w tym roku ponad 100 procent ceny za akcję

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NWAI -0,85% 23,30 2025-11-14 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.