Dnia 2017-03-01 o godz. 16:48 ~Maciek napisał(a):
> Panie Wojtku, pański post, w kontekście tego, co stało sié dzisiaj z kursem Alumetalu po godzinie 14-tej, jest blamażem. Również doradzam urlop. My też odpoczniemy.
komentarz przypomina mi polityków, którzy mając kilka procent elektoratu mówią w imieniu Polaków.
Chyba w piątek i dzisiaj dużo było czasu, żeby zrozumieć co autor miał na myśli mówiąc o wartości pieniądza w czasie. (p. oś czasu wzrosty: Rafako Polimexms, CFI, Ailleron, itd). Zamiast emocjonować się wzrostem 4 % przy ledwo 430 tys zł obrotu na Alumetal (który po dwóch dniach się rozpłynął) warto jak pisał Pana kolega "iryt" wcześniej , również znawca tematu, faktycznie poczytać prasę fachową o trendach w gospodarce a jeszcze lepiej dobrze interpretować. Tak jak pisałam drugi kwartał 2017 powinien być dla Alumetal lepszy/dobry.
Do usłyszenia w tej sprawie za 6 m. I spokojnie, posiadam spory pakiet Alumetal. To dobra spółka, tylko na mój gust małe obroty i zbyt duży wpływ spekulantów, do tego przeciętna ale raczej pewna dywidenda. Życzę mniej uszczypliwości i powodzenia w decyzjach.
Pozdrawiam