Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  21,40 zł , zmiana od tamtej pory: -54,77%

Re: Spadek bo ...

nie wiem jak wy to liczycie, oświećcie mnie proszę dlaczego wg coponiektórych ten Q4 jest aż taki słaby?

Wybrane szacunkowe dane finansowe Krynica Vitamin S.A. za rok 2020:

- przychody netto ze sprzedaży: 446 301 tys. zł (wobec 297 179 tys. zł w 2019 roku),

Wybrane szacunkowe dane finansowe Krynica Vitamin S.A. za IV kwartał 2020 roku:

- przychody netto ze sprzedaży: 86 411 tys. zł (wobec 63 071 tys. zł w IV kwartale 2019 roku),

czyli ja to czytam, że średni kwartalny przychód to 446 301 tys. zł / 4 = 111 575,25

63 071 -> 86 411 wzrost 37%
111 575 -> 86 411 mniej o 22 %

to jest aż o 37 % lepszy wynik niż przed rokiem!
jest co prawda słabszy od średniej kwartalnej 2020 o 22 %, ale wiadomo dlaczego, problemy z Funduszem, przepychanki w Sądzie.
Jednak nadal jest to o prawie 40 % lepszy wynik, to mało?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KRVITAMIN 1,89% 9,68 2025-09-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.