Wg mnie nie ma co się sugerować osłabieniem siły spadku, i ostatnim marnym plusem, gdyż było to zrobione na małych obrotach w stosunku do wielkości wolumenu z sesji kiedy nastąpiło wybicie dołem z trójkąta, (czarna świeca). Należy wziąć pod uwagę fakt iż korekta tak dużym spółką należy się zawsze w zdrowych warunkach, nie tylko przy wzrostach ale również przy spadkach, i prywatnie uważam iż była to typowa korekta spadkowa, czyli jeszcze min 50% spadków od bazy wyjściowej. Skłaniam się ku temu z prostej przyczyny, odreagowanie było na małym wolumenie i AT nie kłamie (wybicie dołem z trójkąta) to jedna z najbardziej pewnych formacji.
GDZIE SIĘ USTAWIĆ?
Nigdzie, bo może się okazać że 11 zł to było pierwsze dno, a odbicie nastąpi dopiero od trzeciego, szczególnie że wg mnie na szerokim będzie jeszcze spadek na wig20 w okolice 2150-70 i dopiero wtedy up (odwrucona RGR) https://www.bankier.pl/wiadomosc/Cannes-odebralo-Europie-apetyt-na-wzrosty-WIG20-pod-kreska-2432701.html
Przypuszczam że najbardziej stracą takie "gwiazdy jak TVN". Osobiście czekam na młotek (ŚWIECA) bo to wg mnie na 80% będzie oznaczało koniec spadków, przynajmniej krótkoterminowo. Pozdrawiam. I życzę rozwagi na GPW jest więcej spółek nie tylko TVN. I pamiętajmy (Nie łapie się spadających noży, bo ktoś go po coś wyrzucił).