ja cię nie pouczałem co masz robic ze swoimi akcjami. chesz sprzedac po 200 spox chcesz sprzedac po 300 Git.
tylko mowie ze przy 200 PLn spólka bedzie warta 300 M PLN a przy 300 bedzie warta 450 M PLN. Czy to duzo czy mało to juz indywidualna kwestia.
iporownaj to z historycznymi wycenami np Creotecha, bo to jedyna spółka space na GPW obok SCW . CRI przez pare lat mial ok 450 - 500 M kapitalizacji I pomimo ze zaliczył MEGA ZONKA Tracac swoja satelitę ( scanway ma juz kilka lat swoja na orbicie) , zdołal z rynku zebrac spory hajs i rynek wypompował go na 900 M kapitalziacji obecnie. A szykuje sie do wybicia tej konsolidacji w ktorej jest od maja 2025 roku. .
ja Pisze o tym, że SCW zdobywa kontrakty z duzymi podmiotami w USA Azji , a creotech bazuje na publicznych zamowieniach , chce robic satelity ale swojego pierwszego satelite stracił I mimo tego ma 900 M kapitalzaicji i inwestorzy pakowali w niego kase przy wycenie kilkuset M PLN. komnpetencje SCW to 7 działajacych urzadzeń w kosmosie, swoja wlasna działajaca satelita ( jedna ze starszych polskich na orbicie) i 22 produkty w produkcji ktore beda do wystrzelenia. Jak myslisz dlaczego Spólka z USA ktora robi " ksieżycowy kontrakt" za prawie 5 MLD $ , wybrała SCW z Polski skoro rynek space jest tak rozwiniety w stanach o czym mówi sam prezes ? Moim zdaniem TEN FAKT ma bardzo duże znaczenie dla takiego start Upu jak SCW , któremu ten FAKT moze tylko napedzic klientele z całego swiata.