Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,81 zł , zmiana od tamtej pory: 202,21%

Re: Skup wlasny rozpoczety!!!

Dnia 2019-03-22 o godz. 17:25 ~Maciek86 napisał(a):
> Obyś miał racje... Ja mam średnią 1,099pln. Pierwsze zakupy za 1,42pln :-) reszta poniżej 1pln., ale 25% na minusie. I teraz strach brnąć w to dalej :-(

No tu sie klania dywersyfikacja, nie wkladaj wszystkich jajek do jednego koszyka jak to mowia :). U mnie zadna społka nie moze stanowic wiecej niz 10% portfela. Usrednianie w dol zgodnie z zasada "bo bardziej juz spasc nie moze" to bardzo zly pomysl i niejednego juz doprowadzil do bankructwa. Wiadomo, czasami sie uda i odbije w dobrym momence... no ale zycie zna rozne przypadki. To tak jak w ruletce... padl czerwony 20 razy z rzedu... "przeciez to niemozliwe ze padnie po raz 21", no a jednak jest to mozliwe. Tak samo z Ronson i z kazda inna spolka. O ile nie zasiadasz w zarzadzie wiesz o spolce tylko tyle ile ci jej wladze powiedza. W moim odczuciu Ronson inwestorow traktuje OK, przed spolka nie widac zadnych wiekszych zagrozen, wrecz przeciwnie dzialaja na malej dzwigni, maja o ile dobrze pamietam 100 milionow zlotych na koncie i dobre dzialki. Zapytasz pewnie czemu kurs spada... tego nie wiem :). Na pewno ktos wychodzi z akcji, ja bym chcial zeby to byl Rockbridge, ale moze to byc nawet OFE NN ktory sie skraca, choc w sumie raczej oni powinni w tranzakcjach pakietowych wychodzic z takim udzialem no albo zmusic glownego zeby skupil ale roznie to bywa (zwlaszcze z NN). Druga sprawa to ze brak jest kapitalu na GPW takze nie ma komu akcji odebrac ile by ich ktos nie chcial sprzedac.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RONSON 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.