Dnia 2019-03-22 o godz. 17:25 ~Maciek86 napisał(a):
> Obyś miał racje... Ja mam średnią 1,099pln. Pierwsze zakupy za 1,42pln :-) reszta poniżej 1pln., ale 25% na minusie. I teraz strach brnąć w to dalej :-(
No tu sie klania dywersyfikacja, nie wkladaj wszystkich jajek do jednego koszyka jak to mowia :). U mnie zadna społka nie moze stanowic wiecej niz 10% portfela. Usrednianie w dol zgodnie z zasada "bo bardziej juz spasc nie moze" to bardzo zly pomysl i niejednego juz doprowadzil do bankructwa. Wiadomo, czasami sie uda i odbije w dobrym momence... no ale zycie zna rozne przypadki. To tak jak w ruletce... padl czerwony 20 razy z rzedu... "przeciez to niemozliwe ze padnie po raz 21", no a jednak jest to mozliwe. Tak samo z Ronson i z kazda inna spolka. O ile nie zasiadasz w zarzadzie wiesz o spolce tylko tyle ile ci jej wladze powiedza. W moim odczuciu Ronson inwestorow traktuje OK, przed spolka nie widac zadnych wiekszych zagrozen, wrecz przeciwnie dzialaja na malej dzwigni, maja o ile dobrze pamietam 100 milionow zlotych na koncie i dobre dzialki. Zapytasz pewnie czemu kurs spada... tego nie wiem :). Na pewno ktos wychodzi z akcji, ja bym chcial zeby to byl Rockbridge, ale moze to byc nawet OFE NN ktory sie skraca, choc w sumie raczej oni powinni w tranzakcjach pakietowych wychodzic z takim udzialem no albo zmusic glownego zeby skupil ale roznie to bywa (zwlaszcze z NN). Druga sprawa to ze brak jest kapitalu na GPW takze nie ma komu akcji odebrac ile by ich ktos nie chcial sprzedac.