Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,35 zł , zmiana od tamtej pory: -62,96%
poczytałam sobie trochę o łączeniu spółek, o konsekwencjach księgowych i podatkowych np. o rozliczeniu VAT oraz o przejmowaniu stosunku pracy i rozliczeniach z ZUS - o tu to się dopiero pracownicy Orphee ucieszą

nie znalazłam tego teraz, ale pamiętam że kiedyś czytałam o tym w jaki sposób można założyć spółkę w szwajcarii, to jest dopiero droga przez mękę i należało by docenić Tuorów że im się udało

jeżeli Cormay poprzez przejęcie majątku i zobowiązań chciałby dalej działać w szwajcarii to w jakiej formie prawnej???

nawet jak dziś Płocica ma taki pomysł, to po wejściu do spółki ten pomysł mu upadnie, bo będzie więcej przeciw niż za, jak już odzyska kontrolę to po co mu likwidować spółkę

będzie chciał dofinansować Cormay to zrobi to w inny sposób

Orphee jest bezpieczną inwestycją, Total ma 35% w Orphee, jeśli nam się nie opłaca łączyć, to jemu też chyba nie, co miałby z tego biznesowo

dla mnie niska cena Orphee na giełdzie jest tylko i wyłącznie psychologiczna

chcieliście zarobić na skupie u Tuory???? nie zarobicie!!! Tuora nie daje zarobić drobnym akcjonariuszom, to jest wizerunek, który musi zostać zachowany, akcjonariusze zarobią jak do władzy przyjdzie Total, "dobry prezes, akcje w górę" wystarczy poczytać wpisy pijarowców od Zelmera

mnie tam wszystko jedno, kasa wpłynie dokupię pakiecik, czy mam na coś wpływ?????, ja mała szprotka, popłynę za wielorybem

• Re: skup Autor: pandora
  • Re: skup Autor: ~zibivip
  • Re: skup Autor: ~herh
  • Re: skup Autor: ~herh
  • Re: skup Autor: ~foka
  • Re: skup Autor: ~123

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.