Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Sie ludziom nie dziwię

Interesuję się Kompapem odkąd kupił Ozgraf. Dzięki temu zakupowi Ozgraf stracił Muzę a ja złapałem druk paru książek miesięcznie. Z tego co wiem Muza dawała Ozgrafowi ładne pare procent obrotu. A zyski w Ozgrafie były symboliczne. Białostockie ZG przynoszą straty od lat na poziomie 2-3 mil rocznie. Ten rok jest bardzo ciężki z powodu wprowadzenia Vat na książki. Spadki na poziomie 20% to pikuś w drukarniach. Jak czytam opinie jak to teraz będzie cudnie to nie wiem na jakim świecie żyją ludzie co kupują akcje. Podsumowując Kompap straty notoryczne z tego co sobie poczytalem, Ozgraf straty pewne w tym roku stracił Muzę i ogólny spadek obrotów i BZG, którym wszyscy wróżyli upadłość bo jest totalnie nierentowny a wy oczekujecie wzrostu akcji do 20 zł. Ja natomiast śledzę co będzie z Ozgafem bo gdy likwidują taką drukarnię to zawsze można kupić dobre maszyny za pół ceny. Zobaczymy za rok kto ma rację.

abdak

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KOMPAP -0,54% 18,40 2026-05-20 13:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.