Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  74,00 zł , zmiana od tamtej pory: -87,97%
dfgdf właśnie nie bardzo, qubicgames jest spoko ale ja w takich developerów nie inwestuje - robią dużo multiplatformowego chłamu. Zobacz sobie oceny ich gier przecież to są gry poniżej 50 w większości zarówno pod względem ocen krytyków jak i graczy. 7 levels już pokazało że ma większy potencjał ale to subiektywna opinia i moja strategia inwestycyjna. Wolę inwestować w spółkę która ma szansę robić mniej gier ale lepszych (i droższych) niż w spółkę która robi dużo chłamu za 5usd (wiem że na tym też się zarabia). 7levels będzie robiło ekskluzywne tytuły na Switcha, takie tytuły łatwiej zrobić i są promowane przez Nintendo dużo bardziej niż multiplatformy, a 7levels nawiązało współpracę bezpośrednio z Nintendo, po drugie będą robić gry na razie tylko w ramach jednego gatunku co też ułatwia, szczególnie że takich gier na Switcha jest mało i jest zapotrzebowanie.

Ale to jest każdego decyzja, ja nikogo nie namawiam przedstawiam tylko swój punkt widzenia. Argument że mają stratę jest śmieszny bo wypuścili grę, która ma user score 7.8 z prawie 30 opinii na metacritic (czyli całkiem nieźle) i wynik najbliższy będzie na pewno co najmniej przyzwoity. Ciężko żeby nie mieli straty skoro to ich pierwsza gra - CDPR, 11bit itd itd też miały stratę przed pierwszą premierą.
Po prostu mi ich strategia i sposób na działanie na rynku się podoba i pewnie będzie o nich cicho bo Switch to w Polsce nie jest "gorący" temat, ale też dzięki temu odpada lub ograniczonych jest kilka zagrożeń (jak np. podkupienie czy odejście developerów, czy marketing bo gry na switcha ze względu na małą ich ilość i kila stricte switchowych portali łatwiej sprzedawać).

• Ryzyko Autor: ~Roland
  • Re: Ryzyko Autor: ~Koks120naklate
  • Re: Ryzyko Autor: ~flashy
  • Re: Ryzyko Autor: ~Roland
  • Re: Ryzyko Autor: ~dfgdf
  • Re: Ryzyko Autor: ~dfgdf
  • Re: Ryzyko Autor: ~scdil

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
7LEVELS 0,60% 8,40 2026-01-23 12:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.