NIUNIO. mijasz sie z prawdą.. troszeczkę ale mijasz.
Zepak ma troche ponad 50mln akcji, a cps ponad 600mln?
Teraz przelicz zyski z oze, 50/50% jeszcze raz.
Zepak, ma potencjal do wzrostu, ponieważ w czwartek, prawdopodobnie poznamy cene i warunki sprzedazy budowanej elektrowni parowo gazowej, na którą zepak wziął kredyt i trochę kasy mu brakuje, niemniej jednak, budują ją o wiele taniej, aniżeli nowy tego typu projekt budowany dzisiaj od podstaw.
Zadłużenie zepak a cps to dwa różne światy.
I ostatnie, wybory wygral czlowiek pisu. I to skomplikuje sytuacje na rynku, w polityce itd. Wszystko co pisaliśmy o stopach itp, jest już nieaktualne, w mojej opinii, tylko wariat by teraz kupowal akcje na GPW.. ja bym raczej szukał szans na upłynnianie akcji.. zerknij na rok 2014-2015 jak pis przechodził do władzy i co sie stało z giełdą. Nie mówię, ze tak sie stanie, a ze trzeba mieć to na uwadze, i to,ze koalicja moze sie rozlecieć w każdej chwili, a wtedy masz wladze pis/mentzen.... To zastanów sie, czy w takim wypadku zagranica będzie kupowała czy sprzedawała akcje? Samą nadzieją kurs akcji nie pójdzie do góry.
I przyznaje, ze mogę być stronniczy, bo sprzedałem sporo swojego papieru z GPW. Czekam na zepak i do września spadam z GPW, bo wyborcy zrobili bałagan. A w loterii nie chce brać udziału.