Dnia 2016-05-27 o godz. 20:29 ~REN napisał(a):
> emocji? to tylko drwina z tych pajaców co liczą na zyski
> sprzedaż pada na ryj a im się hossa marzy
> groszówek ma nie być? a poczytaj sobie co było przy kursie z emisji na 2,50
> miało poniżej 2 nie być
> kto nie zrozumiał że tu od zarabiania są Mirgosy a drobni do wyciskania
> to na nowych minimach mu tylko sznur i taboret zostanie
>
Na ryj to ty pewnie padasz od swego ryku na temat sznura i taboretu. O tym że sprzedaż do września-października 2016 roku będzie niewielka wiemy nie od dziś. Moim zdaniem sprzedaż aż tak bardzo nie pada.
Na koniec kwietnia 2016 roku sprzedali 39 lokali i zawarli 108 umów przedwstępnych. Gdyby stosowali kreatywną księgowość jak robią to niektórzy zaliczając umowy przedwstępne do sprzedaży, to mogli by podać sprzedaż ogółem 147 lokali.
Na koniec kwietnia 2015 roku było 67 lokali sprzedanych i 35 umów przedwstępnych czyli ogółem 102 lokali.
No to widać wyraźnie, że pierwsze cztery miesiące 2016 roku są lepsze dla JHM aż o 44% od czterech miesięcy 2015 roku.
Mnie cieszy, że nie stosują księgowości "oszukańczej", jak np. Enron, Worldcom, Xerox i inne, lecz od samego początku stosują politykę rachunkowości mającą na celu przedstawienie jasnego i rzetelnego obrazu sytuacji finansowej.
Przyrost umów przedwstępnych im bliżej do oddania bloków tym bardziej będzie wzrastał Umowy przedwstępne zmaterializują się w 4 kwartale i wówczas wszystkie one będą miały wpływ na wynik. Ci co to rozumieją na pewno nie przerażają się przejściową huśtawką, lecz drobnymi ilościami powiększają swój stan posiadania akcji JHM - przynajmniej ja tak robię.