Myślę że może szarpnąć jeszcze przed zapowiedzią. To 50pkt które zjechaliśmy z 290 to sztuczna zwała przez AI Genie 3. Przy 290 też byliśmy przed zapowiedzią, nic się nie zmieniło. Reakcja była przesadzona i rynek powoli do tego dochodzi. Reakcja to głównie automaty, 70% handlu na WIG20 to transakcje algorytmiczne łącznie z szortami.
Myślę że podejdziemy lekko do góry bez zapowiedzi z lekkimi szarpnięciami, a jak przyjedzie zapowiedź do szarpie dużo mocnej + paliwo od nowych szortów i przebijamy 300.
Tutaj jest jedno ale... Dodatek to miecz obosieczny. Jeśli będzie dobry, fabularnie zgrany, dużo contentu to szarpnie do góry i przeciwważy realizację zysków która też naturalnie się pojawi, nie oszukujmy się.
Natomiast.... Jeśli dodatek będzie słaby i nie trafi w gusta graczy to może zostawić złą wizytówkę i niesmak dla Wiedźmina 4. Redzi naprawdę muszą to naprawdę dopracować i to najbardziej się boję. Najbardziej się boję że moja za bardzo polecieć w tęczę a na to gracze są obecnie bardzo wyczuleni. Wiem że w książkach Citi była bi, ale jak za bardzo to wyeksponują to będzie zwała.