Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,45 zł , zmiana od tamtej pory: 14,78%

Re: Rezygnacja członka RN

Pragmatyczna ocena sytuacji inwestora (nie gracza giełdowego), który jest na rynku od pierwszego gongu, wiele przeszedł (nie tylko dobrego na rynku...) ale bilans ma dodatni a o to w tym wszystkim chodzi.

Zna też zasadę, maksymalizuj zyski - tnij straty i jak jest taka okazja jak teraz to nie powinno się pochopnie sprzedawać - a wyczekać i wycisnąć co się da. A się da to mi mówi doświadczenie.

Choć wszystko na rynku może się zdarzyć oczywiście nie ma tu niemożliwych sytuacji - patrz CD-RED kiedyś Skotany, Alchemie, Boryszewy czy Polnordy, mnożyć by można było.

Jak to mówi Worren - nigdy nie ma dobrej okazji na sprzedaż dobrych akcji...

Szkoda że MCI wycofuje ECARD, ja tu mam niestety małe zaangażowanie bo i Free Float mały - także kokosów nie ma i nie będzie.

Gdyby to zostawili na rynku to nawet ten mój mały pakiecik dałby naprawdę w perspektywie kilku lat krocie. Tak go oddam im i oni zrobią na nim dźwignię. Ale nie taniej jak 6. Tam czekam w arkuszu... I radzę innym by zdjęli zlecenia z podaży i się tam ustawili w długoterminowym zleceniu dając im znak gdzie jest akceptowana cena. 

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ECARD 0,00% 3,96 2015-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.