ta rekomendacja jest bardzo specyficzna... oni zakładają jakieś totalnie negatywne zmiany w sektorze OZE.
dodatkowo:
- nie ma mowy o Edison Energy i mocny wejściu w detal, przecież taki know-how instalacyjny mogą zaproponować swoim dotychczasowym klientom które ma sama polenergia sprzedaż, polenergia dystrybucja.
- nie ma mowy nic o gazie
- nie ma mowy nic o wodorze. Przypomnę o IPCEI gdzie PEP ma projekt + ENS stopniowo przestawiana na wodór
- nie ma nic mowy o rynkach zagranicznych gdzie PEP się rozwija
Jest jakieś dziwne info że kasa z emisji ma częściowo zostać wykorzystana na pokrycie pożyczki z MANSA (Dominika), tam było jakieś 200 mln tylko prawdę mówiąc ja tego w ogóle nigdzie ani wcześniej nie przeczytałem ani nie słyszałem. Wg komunikatów ma być wyłącznie na rozwój.
EBITDĘ prognozują na spółce wyżej niz mbank w swojej wycenie.
2021 366
2022 394
2023 503
Pokusili się o szacunek EBITDA po projektach offshore i wygląda on naprawdę imponująco prawie 1600 mln EBITDA.
Jak macie rachunki maklerskie w Santaderze to spokojnie możecie sobie cały raporcik z wyceną ściągnąć.
Szacują przyrost masy majątku i nowych projektów tak jakby ta dodatkowa kasa z emsji akcji w żaden sposób nie wpływała na przyspieszczenie rozwoju i siły finansowej, ale jednocześnie negatywnie oceniają zwiększenie liczby akcji w wyniku emisji...
Tutaj nikt nie docenia zmian jakie następują na rynku... transformacja będzie przebiegała coraz szybciej.
Ma być aktualizowana strona internetowa spółki gdzie mają wszystko sensownie przedstawić i poukładać. Jak ktoś już przypadkiem na to trafi to proszę o wklejkę na forum.