Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: REINHOLD - zobaczcie jak znowu obroty maleją, tak się czasem

no problem, Bolo :)

http://w276.wrzuta.pl/obraz/5X3R1ZJbw42/reinhol_dlygoterminowy_ii

Z mojej wersji i Twoich uwag, jednoznacznie wynika, że każdy interpretuje AT inaczej.
Dla mnie najbardziej wiarygodną linią jest linia niebieska, gdyż poprowadzona po 3 pierwszysch szczytach nadała nachylenie trendu spadkowemu, który w późniejszym czasie przerodził się we wsparcie. Dodatkowo, bardzo ważne jest, że linia niebieska ma największą ilość punktów stycznych.
Jako druga - linia czerwona. Skupiając sie na zwrotach przy trendzie spadkowym, bieżemy pod uwagę szczyty, to oczywiste. Interpretując cały trend spadkowy od pkt. początkowego do dziś, opieramy się na wszystkich max. wychyleniach. Zwrot kursu (przy 3 szczycie) nie wygląda na przypadkowy. Ktoś również wydedukował tam opór i kursik sie cofnął.
Linia zielona natomiast w moim przekonaniu jest najmniej znacząca. Ja generalnie nie znajduje uzasadnienia dla poprowadzenia lini po takim torze ;)
Oczywiście szanuję Twoje zdanie, mam jednak pewne zastrzeżenia co do poprawności interpretacji tej lini.

Ważne: Nie skupiał bym sie tak bardzo nad trendem długotrminowym. Trwa on od 2 lat i nie sądzę aby ktoś z nas chciał wiązać się ze spółka na tak długo, aby brać go jako główny wykładnik do inwestycji.
Dla mnie ważniejsze jest to co dzieje sie średnioterminowo. A co sie dzieje to juz opisałem wyżej ;)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REINHOLD -12,59% 0,06 2025-11-19 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.