Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Realna wycena spółki

Myślę, że trochę za za daleko pojechałeś. Spółka nie ogarnie kilkudziesięciu instalacji na raz, ale fakt że nie należy wyceniać czy oceniać spółki tymi kilkoma kontraktami jakie są realizowane. Z każdym miesiącem będzie rosła presja organizacji rynku odpadów i na pewno ekokogeneracja jest tym rozwiązaniem dla polskich gmin, małych ciepłowni, zakładów produkcyjnych, przetwórni itd. gdzie instalacja jednego czy kilku megawatów energii jest receptą na obniżenie kosztów produkcji i stawanie się konkurencyjnym wobec produktów np. z CHRL. Ja myślę że zdrowy plan to 5 kontaktów rocznie i tak myśląc wyceniam spółkę na około 100 mln zł, co może się ziścić już w roku 2014 tym.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EKOKOGEN 0,00% 0,01 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.