Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,60 zł , zmiana od tamtej pory: -93,48%

Re: RAPORT za 2021rok

Świecznik spółki i więksi inwestorzy nie wywalają, bo mają je w celach inwestycyjnych. Kluczowi właściciele spółki poza rynkiem sprzedawali w celach motywacyjnych kluczowym pracownikom i innym ze świecznika, również nowo przybyłym, którzy z racji tego ich wcześniej nie mieli, a chcą posiadać. Transakcje były generalnie po 0,10 PLN za sztukę, czyli cenie nominalnej, ale i po wyższych cenach. Niektórzy z nich do tego stopnia chcą je mieć, że kupowali poza rynkiem, jak również na rynku po cenach 5 PLN i około.
Wywalają natomiast, jak sądzę, spekulanci, którzy wg mnie zawiedli się, bo myśleli naiwnie, że zarobią kokosy na wejściu do obrotu nowej emisji. W swych kalkulacjach, jak sądzę, nie wzięli pod uwagę, że papier jest póki co niepłynny, bo rozwojowy.
Wcześniej, jak sądzę, zaczęli wywalanie ci którzy chcieli rozbujać notowania, by okazyjnie dobierać na zasadzie: poświęcam np. 1000 szt. po np. 4,80, by na rozbujanym spadkowym rynku kupić 2000 szt. po np. 4,60. W ten sposób powiększa się stan posiadania papieru, obniżając przy tym średni koszt inwestycji.
W moim poczuciu, obecnie towarzystwo się przemieszało.
Przygotowałem wczoraj spore opracowanko na podstawie oficjalnych informacji podawanych przez spółkę i ludzi z jej świecznika. Kiedy skomasowałem te wszystkie dane, ukazał mi się obraz o którym napisałem i szacunkowy stan posiadania tych i innych ludzi z lock-upami i bez nich. Zamierzam zamieścić to w oddzielnym temacie, o ile nie ma ograniczeń na liczbę znaków. W przeciwnym wypadku będę rozbijał.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MOONLIT 0,00% 0,30 2025-11-21 15:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.