Tracą jeśli wcześniej były napompowane. Tutaj nic takiego nie ma miejsca. Wejdą fundusze, będą rekomendacje. Od ecommerce już nie będzie odwrotu. Wtedy zobaczysz jak bardzo się mylisz.
Raport dobry, aczkolwiek spodziewany i zgodny z oczekiwaniami. Być może ktoś oczekiwał +50% ale tego co miesiąc nie robi nawet SFD ;) Potwierdza trend wzrostowy, porównywalny z marcem (1 dzień różnicy). Zobaczymy co ciekawego powie nam prezes na czacie :) Dla mnie najważniejsze są nowe rynki. Czechy będą tylko przyczółkiem do kolejnych większych rynków. I budowanie marki. SFD musi być modne i to właśnie zaczyna się dziać na naszych oczach! Wtedy można będzie dużo zarabiać na marży. Cola czy Apple nie zawsze są najlesze w swoich kategoriach, ale zawsze najdroższe bo taką mają markę, a ludzie i tak nie kupią tańszego, choćby było porównywalne lub nawet lepsze. I nasz prezes to wie, dlatego sponsorowanie MMA itd. To jest idealny kierunek.
A może coś ciekawego będzie już w raporcie za IQ? Nie liczę jakoś bardzo na to (nie było nic w bieżących), ale nie można tego wykluczyć, tyle razy już nas SFD zaskakiwało.
Podsumowując: na spokojnie. Robią swoje i idą do przodu. Kto jest zawiedziony niech sprzedaje. Kupcy spokojnie się znajdą. Nie chcę krakać ale to będzie spółka na długie lata. Póki co tak to właśnie widzę. O poziomach nie napiszę, żeby nie zapeszać, ale przy takim rozwoju za 2-3 lata można będzie się chwalić: wchodziłem w SFD jak było po 6 :) Ja wchodziłem akurat wcześniej ale nawet przez głowę mi nie przechodzi myśl żeby wyjść. Musiałoby chyba tornado zdmuchnąć ich magazyn razem z prezesem (sam magazyn prezes szybko by odbudował) albo nie wiem co jeszcze.
Niedawno wchodził sos salsa mexicana dip. Chwilę po wejściu był brak na magazynie. Teraz podają 1300 szt. gdzie on wcale nie jest tani - 28 zł. Na jednym sosie ponad 30 tys. miesięcznie, a produktów i rynków jest coraz więcej i więcej.
Patrzę po znajomych na fb i sporo z nich lajkuje SFD, gdzie nie kumpluje się z żadnymi karkami i plastikowymi lalami (ich główny target), to co dopiero musi być w takich kręgach.
Kurs na północny-wschód będzie kontynuowany, a trolle niech ujadają, im więcej ich tym więcej chętnych do zakupu :)