Moje zdanie - ECC zauważyło już dawno temu, że wielkie g..no z tej gry jest i nie będzie nic z tego, więc przestali ładować pieniądze w marketing bo cała kasa przeznaczana na reklame jak krew w piach....zadnego efektu. Po prostu gra nie chwyciła, tak to jest z tymi gierkami na komórke, czasami wydawałoby się, że jakies totalne badziewie a chwyci, spodoba się ludziom i oni w to grają a inne nie potrafią się przebić. Przykłądem może być Wiedźmin Go czy jak mu tam, i takie wielkie studio z setkami milionów PLN na koncie nie dao rady ale zorientowali sięi zlikidowali projekt, rozwiązali to całe śmieszne Spokko i bardzo słusznie. ECC tez zauważyło, że pieniędzy na tym badziewiu nie zarobią i pewnie to podtrzymują bo muszą ...
ALE
Na szczęście jak wynika z raportu przesunęli pracownikow do innych projektów, które dają realne szanse na zarobek i tak [owinni byli zrobić dawno, na wchodzic w mibilne g..na. Oddali Drift21 na konsole , które sprzedaje sie bardzo dobrze, co było widać w rankingu sprzedaży na konsole zarówno PS i XB, byłem pozytywnie zaskoczony, że ta gra jest tam tak wysoko, podobno coś tam pozmieniali, dodali kontentu w wersji na PC i tez troszkę się ruszyło. Po steamdb widać, ze codziennie gra po kilkadziesiąt osób. Dlatego widząc to, że MOŻNA skupili sie na projektach, któe mogą im dać pieniądze czyli te Buszida i inne takie czyli de facto Drift21 nr 2 , teraz maja dośwaidczenie z produkcji Drifta21, ogarneli konsole więc pewnie nowa gra bedzie bardziej jego rozbudowaną wersją .Pytanie jak długo bedą ją - je robic, ile to będzie tych gier ,kiedy wyjdą , czy będzie znowu dzielenie i pitolenie się z wersja na PC a po roku na konsole.To jest bez sensu, premiery powinny byc wieloplatformowe , na pc i konsole w tym samym dniu. Osobiście pokłądam nadzieje w tych nowych produkcjach, uwazam, że nauczyli się dzieki Driftowi sporo i teraz to doświadczenie wykorzystają , nie będą błądzić jak dzieci we mgle(tak powinno byc w każdym racie) i kolejna gra będzie już debiutowała na poziomie dzisiejszego Drifta21 . O tym "czyms" na mobilki powinnismy zapomnieć.Oczywiście będą nam troliska przypominały i jątrzyły bo chca kupic tanio, przecież to sa takie ludzkie menty , że dla zarobienia 10 groszy będą tu pisać setki wpisów i dziesiątki wątków zakłądać tylko po to, zeby kolejne kółeczko zrobić ale oczywiście oficjalnie będa nas przekoywali, ze akcji nie majo i nie chco mieć ....tak i siedzą tu piszą dla naszego dobra, altruiści.
Ja niedawno uśredniłem w dół bo miałem wysoką średnią ale dokupiłem kilka tys akcji i czekam, mam nadzieje, że konsole tu zrobią robotę , nie licze na wielkie miliony, bo bądzmy realistami, gra za kilkaset tys zł nie da zarobić naście milionów. .
I jeszcze raz - jestem tu od grubo ponad roku na co najmniej rok dwa i w ogóle moich myśli nie zajmuje ta gra na mobilki , to jest wtopa, o której trzeba zapomnieć jak najszybciej.