Aneks do umowy licencyjnej zawarto pod koniec marca, więc tak naprawdę efekt będzie widoczny dopiero od IIQ.
Wiesz ja np. nie wierzę, że ktoś da im takie dobre warunki jak obecny licencjobiorca, bo jednak jest związany z głównym udziałowcem GAMIVO SA, a ten nie chce żeby jego akcje stały się bezwartościowe, dlatego będą tak kombinowali żeby zysk w raportach się zgadzał, stąd pewnie podpisanie aneksu.
No ale na razie po pół roku nic poza poszerzeniem zakresu licencji i dodatkowych opłat nie wykombinowali. To na pewno na minus.
Z drugiej strony umówmy się, że akcje przez ostatni rok straciły sporo na wartości. Nawet licząc darmowe udziały, to wychodzi na to, że przy starych zyskach kurs powinien być w granicach 50-75 zł. Jak dla mnie obecny poziom odzwierciedla już ryzyko nowego modelu. Ja wszystko rozumiem, ale przy obecnej kapitalizacji po informacji o prawie milionie zysku i potencjalnym ładnym skupie jednak nie powinno spadać na 16,5 zł.
deka - wyszło na to, że według Ciebie zysk za IQ to jest zysk za cały rok skoro piszesz o tym, że zarabiali 10 razy więcej, ja tam nie widzę żadnego kwartału z zyskiem 8 mln:)
LOL- tak rozumiem komu sprzedali te spółkę, nigdy się z tym nie kłóciłem. Kłócę się z Tobą o to, że próbujesz mnie przekonać, że pragną aby ich 67% akcji w Gamivo SA stało się bezwartościowe, a dzisiejszy raport pokazał że tak nie będzie i spółka ma wykazywać jakiś zysk. Zapewne po to żeby ciągnęli z niej hajs, niemniej jeżeli będą robili to na obecnych zasadach, czyli sprawiając że będę dostawał za to sowity skup, to nie widzę przeciwskazań