Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,49 zł , zmiana od tamtej pory: 61,07%

Re: raport finansowy

też po przeczytaniu tego raportu stwierdziłem że to kupy się nie trzyma więc zadałem pytanie do firmy "witam jestem inwestorem mam około 20000 akcji firmy procad i mam pytanie skąd się wzięła taka strata w IV kwartale i czy sprzedaż desartu została zaksięgowana bo w raporcie zostało to wspomniane o zysku ponad 2ml zł ,ale fa była wystawiona na ponad 5mil złotych i taka kwota powinna być zaksiegowana w dn wystawienia fa .pytanie to umieszczę też na forum bankiera ,uważam że wyjaśnienie prezesa się nam należy , nie tylko puste słowa o dobrej kondycji finansowej spółki .czekam na odpowiedz pozdrawiam
oto odpowiedz z procarda oto odpowiedz
Witam,

Sprzedaż Spółki DESART została zaksięgowana zgodnie z zasadami a wynik na sprzedaży udziałów został opisany w nocie nr 30 w Sprawozdaniu finansowym PROCAD SA. 

Wynik ten przedstawia się następująco (w tys. zł):

Przychód ze sprzedaży udziałów w DESART
5 873
  Koszt nabycia sprzedanych udziałów w DESART 
- 3 781
Wynik na sprzedaży udziałów
2 092

Odnośnie czwartego kwartału: 
PROCAD  już w trzecim kwartale wykazał niskie wyniki operacyjne co jest efektem kilku czynników, między innymi, zmieniającej się polityki dystrybucyjnej oprogramowania firmy Autodesk, spadku marż, wzrostu kosztów wynagrodzeń (obserwowana w całej gospodarce presja płacowa). Trzeba też pamiętać że w czwartym kwartale ujmowane są wszystkie koszty dotyczące danego roku takie jak: premie, zrealizowane i zamykane w 2018 roku usługi (np. doradztwa gospodarczego).

Janusz Szczęśniak

__
 Wiceprezes zarządu
więc wniosek z tego że kasę ze sprzedaży desarta rozdzielili w firmie według zasady bo nam się to należało.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.