Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,48 zł , zmiana od tamtej pory: 144,10%
Po pierwsze nie wiem, skąd wziąłeś jakieś "robienie tricków". Spółce nie zależy na kursie giełdowym, szczególnie przy tak marnym free float. Idąc za danymi głównych udziałowców jest poza zarządem i kolegami dwóch albo trzech i przy ewentualnej sprzedaży spółki lub jej części nikt nie będzie patrzył na patologiczną GPW. To jest biznes a nie miejsce na sugerowanie się GPW, gdzie 90% grających to leszcze bez wiedzy.
Raport za czerwiec może być nieco słabszy, natomiast spodziewam się wzrostu zysków od raportu za lipiec. Nie słychać nic o jakimś spadku zamówień, a zwolnienie bardzo wielu pracowników spowoduje wzrost kwartalnych zysków przy jednoczesnym spadku przychodów. Reasumując, nikt normalny nie sprzeda akcji poniżej 9-9,50zl.a potencjal jest spokojnie do 12 zeta. Juz wzrost akcji przewidziałem tu, bo spodziewałem się wypłaty dywidendy. MCR zadecydowal jednak (jeśli przyklepia to dziś na WZA) skup akcji, który często jest lepszy niż wyplata dywidend, szczególnie dla kogoś kto kupił akcje za bezcen, tak jak ja to zrobiłem.
  • raport Autor: ~snafik
  • Re: raport Autor: ~Goldenant
  • Re: raport Autor: luka07
  • Re: raport Autor: ~Wilkzłolstrit
  • Re: raport Autor: ~obserwer
  • Re: raport Autor: ~snafik

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MCR 0,49% 20,70 2025-12-23 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.