Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,15 zł , zmiana od tamtej pory: -85,22%
@aa

Nie najczęściej, a zawsze. I to niestety min główny powód stanu dróg w Polsce. Nie wygrywa najlepsza jakościowo oferta, dostosowana do warunków technologia, a cena. Dodając do tego wielu "kreatywnych" ludzi w tym kraju..kolorowo niestety nie ma.

Przekonanie co do detalicznych marż mam takie z paru powodów głównie, że są to małe przetargi. Nie jest to wielki państwowy ze składaniem ofert jak np zakup aut do policji(ostatni ciekawy temat jaki mnie zainteresował). Wielcy gracze nie biją się raczej na tym planie. Śledząc IC możemy dojść do wniosku, że interesują ich przetargi w dziesiątkach tys, a najlepiej w setkach.
http://www.przetargi.egospodarka.pl/kto-wygral/13882616,inter-cars-s-a.html

Mogę się mylić, bo to spekulacja z mojej strony, ale udział w przetargach gdzie nie są składane publicznie oferty tylko istnieje system dynamicznych zakupów to kwoty max do 5tys. Nie wierzę, że jest wielu chętnych, a to błąd, bo tak jak pisałem istnieje pewnie w tym przypadku wysoka detaliczna marża. 10 takich zamówień i zysk może być lepszy niż z w 1 dużym "przetargu". Kwoto wychodzi na to samo. Z tym minusem, że potrzebny jest większy nakład pracy i być może z tego powodu np IC nie widzi w tym interesu. A tu przykład, na całość jest poświecone 1,1mln zł:
http://ogloszeniabzp.um.warszawa.pl/zamowienie.php?zamowienie=49896
Przede wszystkim przy ogromie pracy jaki ma teraz Aleja byłoby bezsensu pakować się w takie coś dla zysku rzędu 5%..tyle w hurcie mają.
  • raport Autor: ~dani
  • Re: raport Autor: ~aa
  • Re: raport Autor: ~dani
  • Re: raport Autor: ~abc
  • Re: raport Autor: uplock
  • Re: raport Autor: dracos

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ALEJA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.