Od lat wiadomo ze spolka ma slaby kontakt z inwestorami, wogole nie interesuje sie kursem, a skupia na biznesie. Bardzo dobrze! Ta informacja o wynikach jest tego doskonalym przykladem. Gdy juz chca powaznie odnosic wyniki do poprzednich lat dzialalnosci to powinni wyciac z porownania najlepszy i najgorszy rok i byliby miarodajni. Jasnym jest ze porownujac do ostatniego roku (kilkukrotnie lepszego niz poprzednie) i ten i kolejny kwartal w odniesieniu r/r beda slabsze. Cieszmy sie ze przez super kontrakty 2015 byl taki swietny i mozemy zainwestowac zyski, ale nie popadajmy w paranoje jak kolejny jest slabszy. Zreszta kto umie liczyc to sobie sam policzy,. Ja to nawet bym sie cieszyl, gdyby bylo slabiej i nic nie napisali w raporcie o dofinansowaniu. Zebralibysmy akcje od slabeuszy. Dla mnie jest pewnikiem ze to centrum rozwojowe grupy procad musi powstac. Zerknijcie z kim Procad wspolpracuje, to sa jednostki badawcze, uniwerstety, firmy w branzy. Procad jak sie mylnie mysli to nie tylko Autodesk - wystarcyz sprawdzic jednostki zalezne. Centrum skonsoliduje ich jeszcze mocniej! Moze sie myle, ale w Polsce na rynku CAD/CAM/CAE to wlasnie Procad rozdaje karty. Niech mnie ktos wyprowadzi z bledu jak sie myle. Gdzie tu konkurencja?