Za Sasinowy prezent w kwocie 125,34 zł,rządzący zapomnieli celowo czy też nie dać podstawy prawnej do rekompensat / pytanie czy mogli / ...dotyczy to wszystkich spółek ...Nawet PGE coś tam medialnie wypowiadała się o tym fakcie ...Nawet Budka zanim uciekł do Brukseli medialnie wypowiadał się że należy to naprawić /musiałbyś odszukać stare moje wpisy z tego tematu tam były linki
Więc za to brak rekompensat a to co podajesz to rekompensaty dotyczą innej przyczyny jak poniżej
Grupa miała obowiązek udzielenia w 2024 roku upustu wskazanym w tych ustawach odbiorcom uprawnionym, którzy wykażą się
odpowiednią oszczędnością zużycia energii elektrycznej
i za to są rekompensaty
w innym wątku wspominałem i podawałem linki jak amerykanie CVC Capital Partners będący wlaścicielem PKP Energetyka domaga się od skarbu państwa wyrównania chyba prawie 100 milionów bo uważa, że rekompensaty z tytułu zamrożenia cen energii w 2019 r. nie wyrównały strat tej spółki i złożyły pozwy w sądzie ...zanim sprawa się zakończyła PGE odkupił od nich PKP Energetyka która była powodem w tej sprawie ..co dalej z tym pozwem nie wiem