Ciężko jest się odnosić do przykladow spółek, jak nie podajesz ich nazw. Wyobrażam sobie, że mogą być różne determinanty ich wycen. Ja mówię o spółce, która ma gotówki na trzy lata do przodu, dynamicznie rosnące przychody (130% w 1h23 r/r) i za chwilę kilka badań w fazie 2. Do tego ciekawe portfolio early stage z perspektywa kolejnego projektu w klinice w ciągu roku i Biontech na 8% w akcjonariacie i na podobnym poziomie najwieksze polskie fundusze. Do tego kilku analityków twierdzących, że jest 20-30% upside oraz mega dobry track record zarzadu. Co do SEL24, to z mojej perspektywy to jest dobry news dlatego, że już od jakiegoś czasu raczej spodziewałem się, że projekt pójdzie do piachu, a tymczasem zagraniczna pharma decyduje się finansować badania w nowym wskazaniu, oddając operacyjna paleczke Ryvu. Oczywiście wolałbym Milestone po zakończeniu fazy 2 w grudniu AD2023, ale jeśli ktoś liczył duże prawdopodobieństwo takiego zdarzenia, tzn że nie śledzi spółki, która od dłuższego czasu studziła oczekiwania wobec takiego scenariusza. Także to zdarzenie jest pozytywne. Jeśli uważasz, że jesteś w stanie ocenić potencjał spółki i jej projektów lepiej od Biontech, NN OFE, Allianz TFI, kilku analityków i Menarini, to błagam ujawnij się. Polski biotech potrzebuje kompetentnych liderów opinii