Cześć pracy górnicy i spekulanci.
Tak na poważnie robię weekendową analizę spółek zajrzałem i tutaj na chwilę rozpisywał się nie będę gdyż zbyt wiele jadu i nienawiści panuje na NC i stąd takie a nie inne wyniki.
Mam nadzieję że Krawce zabiorą PSW na główny podobnie ja Ekoexport co w perspektywie czasu 1,5-10,50 miało sens ale i były gorzkie chwile 7,20-3,60.
Wracając do wielu pytań AT Macieja z Krakowa :)))) zawsze mój profesor tłumaczył mi że zapalenie takiego lontu przy takiej świecy grozi "niewypałem" i rakieta niechętnie odpali w dół a rzeczywistość i real zdarzeń w poniedziałek.
Piatkowe wykupienie rynku i ten knot powinno sprowadzić nas bynajmniej na minus a tu niespodzianka byki osłabły atakowały niedźwiedzie skutek i wnioski po jutrzejszej sesji.
Na jednym z watków padło pytanie emisja.
Czytaliście ziomy projekty uchwał z poprzednich NWZA .
1. Bardzo ważne.
http://pswcapital.pl/zmiana-planow-emisji-nowych-akcji-z-zachowaniem-prawa-poboru/
2.Bardzo bardzo ważne.
http://pswcapital.pl/podsumowanie-zarzadu-spolki-za-2011r/
Czy ktoś się zastanawiał dlaczego ff 15% kto na tym najwięcej zyska???
Kto zbiera najwięcej hajsu z dywidendy
Ci co mają łeb na karku ziomy i trzymać tak dalej
Moim ale to moim zdaniem jest to jedyny rok w którym papier powinien pozostać na właściwych dla niego poziomach być może na razie nie realnych w naszych głowach ale i technicznie i księgowo tak.
W taki sposób rozwiąże się problem FF i wejścia na głowny bynajmniej powinien, zastanawiające jest czemu wcześniej nie doszło do wywindowania kursu na właściwe dla niego poziomy.
Odpowiedź nasuwa się sama i tak lipcowa bessa wessała wartość niektórych spółek o 80% i jak głęboko spadł kurs 1,83-0,73 na PSW najsilniejszy KGHM się nie obronił ani super Optimus 9,7 -3,30 itp. Monnari , Polimex, KOV i cała reszta
Spółki powracaja do linii tąpnięcia chcą wybić się z tego cholernego kanału i oby kochani.
Mamy kilka perełek które jeszcze nie były wyciagnięte z szamba agencji rattingowych na które rynki przestają reagować. S&P po przekroczeniu 1300pkt dał swiatełko w tunelu inwestorzy nieufnie powoli powracają a na efekty nie trzeba było długo czekać.
Sprawdzimy czy ten rok jako kluczowy zapisze się w historii PSW myslę że długo nie będzie trzeba czekać, przesłanki o drogiej ropie, gazie ziemnym który i tak na Gasprom troszkę przykręcił czego następstwem będzie problem w Zakładach Azotowych itp.
Obserwuję i patrzę co dalej, najbardziej wkurzającą i smierdzącą sprawą na PSW było dwukrotne przesunięcie dywidendy ale tylko w krótkim terminie.
Być może ci goście za ta kasę mówąc krótko kupili tanie dolce na węngiel a kurs od wrzesnia poszybował uff.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło z punktu widzenia księgowego gratulacje dla Krawców.
Ziomy jak ta perła wyjdzie na główny to wtedy będzie latać a tu na NC i tak rewelacyjnie życzę sobie i wam wszystkim tych 2 czy 3 zł niech i tak będzie .
Najtrudniej do 1,04 dalej już szybciej poleci i pamiętać o korektach one muszą być są potrzebne i będą inaczej nie byłoby wymiany i dupa.
tak powoli do przodu i pow tej złotówki nabierze to tempa to niestety brutalna matematyka.
pozdroooo