Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  77,80 zł , zmiana od tamtej pory: 5,27%

Re: Przyszła dywidenda

Dla mnie zeszłoroczna dywidenda była na poziomie 5,88%, tegoroczna jest na poziomie 4,92%, szału nie ma po odjęciu belki, ale przy tak stabilnym kursie wynagradza mi przynajmniej inflacje. Pod względem dywidendy to moim zdaniem raczej pewna spółka, wypłaca co roku od 23lat. Główny akcjonariusz nie odpuszcza sobie wypłat, to i małym coś kapie, a ceną bujamy się w okolicach wartości księgowej. Jedyne czego się obawiam to wykupu i delistingu, w jednych rękach jest 87.25% akcji. Natomiast patrząc na tegoroczny zysk, wydaje mi się że przyszła dywidenda będzie jednak niższa. Ale obym się (jak często to robię) mylił.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DEBICA -0,58% 85,30 2026-02-12 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.