Panowie, widzę pewne nieporozumienie.
Konkurs dotyczył projektu realizowanego w latach 2014-2019, który już jest dawno rozliczony i zakończony, jedyną największą korzyścią i wyróżnieniem było zakwalifikowanie go do konkursu jako jednego z 5 najlepszych projektów z tej konkretnej kategorii/branży z pośród 2700 projektów, które KE finansowała w tym czasie, już tylko ten fakt jest olbrzymią nobilitacją na skalę europejską. Wygrana niewiele by zmieniła, projekt zaistniał w świadomości i rzeczywistości jako jeden z najlepszych projektów w Europie i to jest fakt. Nie ma to nic wspólnego z obecnymi wnioskami dotacyjnymi, które firma złożyła (nowe 3 szt.). choć uważam że może to pomóc znacząco, oceniają to przecież ludzie, im głośniej o firmie w UE tym większe szanse.
Temat jak mniemam dobry marketingowo bo jak wiemy obecnie jest wyraźny kierunek radzenia sobie z odpadami nie poprzez wielkie systemowe spalarnie tylko właśnie rozproszoną mniejszą infrastrukturę lokalną, dlatego zmianie ulegają przepisy dotyczące tego typu obiektów. Gminy i RIPOK-i będą tym zainteresowane (ripok-ów państwowych w Polsce jest blisko 300 do tego dochodzą prywatne). Najważniejsze, że Investeko ma gotowy projekt zbierający wysokie noty na skalę europejską.
Ja myślę, że fakt współpraca z funduszem Green Valley jest właśnie przygotowaniem finansowym pod rynek w tym zakresie.
A o ile się nie mylę Fundusz jest wspólnym dziełem Pana Prezesa, więc widać, że człowiek myśli kompleksowo i chce wejść na rynek z gotowym rozwiązaniem i finansowaniem, a to już naprawdę petarda.
Pokażcie mi drugą taką firmę w Polsce, która ma własne autorskie rozwiązanie, kompetencje, i doświadczenie i do tego własny "bank". Solidne fundamenty na lata.