Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,30 zł , zmiana od tamtej pory: 110,00%

Re: Przeceny

Jak niektórzy wiedzą, od dawna śledzę sprzedaż gier CI Gamesa na Amazonie.

Może już w trzecim kwartale, w czwartym to już na pewno, widać tam było zwiększone zainteresowanie naszymi (mamy część CI Gamesa, w pewnym sensie) grami. Podejrzewałem, że już raport z trzeciego kwartału będzie dobry, na skutek przychodu ze starych gier, nie było jednak w nim poprawy. Podejrzewałem wpływ ciągłych zniżek wersji na komputer na GOG-u, lub / i Steamie: co z tego, że jest zainteresowanie, skoro kupią te gry za pół darmo.

Ja przyznaję, na tej obecnej przecenie świątecznej gry CI Gamesa faktycznie biły inne ciekawe gry w ilości sprzedanych sztuk, może po części dlatego, że są w sumie od tych klasycznych gier nowsze, ale biły, a w sumie wygrywały z klasykami. Nie każdy zainteresowany jest klasykami, w porządku, może ktoś pomyśleć, że nasze wygrywały dlatego, że są jednak nowsze, ale jednak wygrywały z w miarę ciekawymi grami, skoro zostały one klasykami. Już w pewnym momencie nie porównywałem, z którymi grami wygrywaliśmy konkretnie, ale wygrywaliśmy. Ale było to kosztem sprzedaży po 10 % sensownej ceny. Może na skutek tych zimowych przecen, a może było już wcześniej, jakieś zainteresowanie grami CI Gamesa jest. Właściwie zainteresowanie było już wcześniej, temat bezsensowności przecen poruszyłem już w tym poście:

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-czyli-to-koniec,69089329.html ,

(zaznaczyć, wcisnąć Ctrl + C, kliknąć na pasek adresu, wcisnąć Ctrl + V, sprawdzić sensowność adresu i dopiero wcisnąć ENTER, nawyk klikania w niesprawdzone linki może się źle skończyć)

widząc zainteresowanie naszymi grami na Amazonie. W porządku, może to zainteresowanie się zwiększyło na skutek przecen zimowych. Ale ono jest. No może nawet będzie wzrost przychodu po tych przecenach zimowych; może to coś dało. Wtedy można albo zwiększyć ceny, korzystając ze zwiększonego zainteresowania, albo nie zwiększać, i dalej jechać na tym, że sprzedajemy gry za pół-darmo, ale w większej ilości. Swoją drogą, to może wkurzyć konkurencję, i będzie miała ona trochę racji; to jest pół-dumping. Chyba nie bylibyśmy jedynymi, którzy taki pół-dumping stosują, ale nie wysuwajmy konkretnych oskarżeń bez skrupulatnego sprawdzenia. Ale jeśli na skutek tego sprzedawania w zwiększonych ilościach, ale za 10% ceny, nie zwiększy się nam przychód ze starych gier, to już na bank trzeba, korzystając z tego zwiększonego tymi grami zainteresowania, zwiększyć cenę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.