Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,62 zł , zmiana od tamtej pory: 2,49%

Re: Proszę i pakiet 346500 się znalazł

Można kupować własne akcje i nie wprowadzajcie w błąd ludzi. Ja miałem w tym roku zysk 80k a na trzech spółkach stratę z kilku lat większą niż tegoroczny zysk. Stratą była też na Madzi. Zrobiłem z tego zysku 16k straty koszt około 800zł a podatku kilkunastu tysi nie zapłacę. Na Madzi też robiłem optymalizację. Robię to tak: tworzę dwa zlecenia na taką samą ilość akcji na kupno i sprzedaż. Wrzucam zlecenie na kupno i błyskawicznie to drugie na sprzedaż. Płacę niestety prowizję ale akcje dalej posiadam a kursu nie zbijam bo wstawiam zlecenia z ceną pomiędzy już wystawionymi zleceniami. Bez ryzyka że cena po sprzedaży ucieknie mi w górę. Nie rozumiem dlaczego ktoś najpierw sprzedaje a potem chce odkupić? Warunek na takie uśrednianie to mała lub bardzo mała płynność. Na Madzi spokojnie to zrobiłem. Na xtb takie operacje można zrobić bezkosztowo.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
06MAGNA -0,37% 2,68 2025-09-19 16:49:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.