Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  124,00 zł , zmiana od tamtej pory: -2,26%

Re: Prośba do Pana Prezesa

Na ccc to ja juz dostaje dwubiegunowki. Jednoczesnie oczekuje swietnych wynikow i bardzo slabych zeby nie powiedziec beznadziejnych. A to wszystko przez kompletnie sprzeczne informacje.
Z jednej strony patrze na pogode, na rozwoj spolki i na ich strone internetowa, gdzie kobiece buty zimowe w najpopularniejszych rozmiarach sa wyprzedane calkowicie miedzy 50 a 70% i to mnie sklania do myslenia ze wyniki beda swietne… a z drugiej strony „cos mi mowi” (intuicja oczywiscie) zeby przygotowac sie na ebitde 350 mln max i „boje sie”, ze w grudniu moglo byc ponizej 100 mln.
Kolejna kwestia to skup. Z jednej strony, ta pozytywna polowa mnie tlumaczy sobie, ze nie ma skupu bo na koniec kwartalu wylicza sie wskazniki do kredytu do banku wiec nie chca gotowki wywalac zeby wskaznikow nie popsuc i ze skupu nie ma bo jednak to troche proceduralnie moze trwac. A z drugiej strony zarzad i wlasciciel kontrolujacy to jedna i ta sama osoba, wiec gdyby zarzadowi naprawde bardzo mocno zalezalo na skupie to on juz by od poniedzialku trwal. Nie mowie, ze musieliby skup zrobic w tydzien, ale nawet szarpane pakiety kupowac raz 10k, innego dnia 70k akcji innego 0. No i tez znajac Milka i jego ekscentryczność to gdyby wyniki byly super to wywiady bylyby codziennie. Eh no nic, za 124 zl shorty moga co najwyzej pol akcji ode mnie kupic, bo mam wystawione wszystkie po 250 zl. Wiec niech shorty biora poki promocja, bo licze ze jednak ten pozytywny scenariusz wygra, a wtedy cene sprzdazy zmieniam na 400 zl

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CCC 1,96% 119,75 2026-02-09 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.